Politie Zuid-Holland-Zuid

11/10 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

11-10-2004 - Persbericht District I

MAN AANGEHOUDEN
DORDRECHT- Een 32-jarige man uit Sliedrecht is op zondagavond 10 oktober door de politie aangehouden. Dit vond plaats aan de Einsteinstraat. Een medewerker van de beveiligingsdienst ANVD had de politie gewaarschuwd omdat de man zich in een container bevond op een afgesloten parkeerterrein. De man zou over het hek van het terrein zijn geklommen. De politie trof de man aan bij een container. Hier werden ook enkele computeronderdelen waaronder een beeldscherm aangetroffen. De verdachte is meegenomen naar het politiebureau. Hier is hij ingesloten.

ONGEVAL
DORDRECHT- Op zondagavond 10 oktober heeft er een aanrijding plaats gevonden tussen een personenauto en een motorrijder aan de Vrieseweg. De 46-jarige bestuurster van de personenauto zocht een parkeerplaats en sloeg linksaf in de richtring van het Kasperspad. Op dat moment haalde een motorrijder de auto in. Er ontstond een aanrijding en de motorrijder en zijn passagier (leeftijd en woonplaats onbekend) kwamen ten val. De motorrijder liep een pijnlijke knie op. De politie heeft de bestuurster van de auto uit Dordrecht later aangehouden. Ze bleek te veel alcohol te hebben gedronken.

BRAND
DORDRECHT- Op zondagavond 10 oktober heeft er brand gewoed bij een schuurtje aan het Laantje van Middenhoeve. De brandweer was snel ter plaatse en heeft de brand geblust. Tijdens de bluswerkzaamheden ontdekte de brandweer asbest. De milieudienst is in kennis gesteld.

HENNEP
DORDRECHT- De politie heeft op zondagavond 10 oktober drie mannen in de leeftijd van 18 en 20 jaar aangehouden. De politie had een melding gekregen dat er vermoedelijk een hennepkwekerij in een loods aan de Zuidbuitenpolderskade zou zijn. In de loods trof de politie de drie mannen uit Dordrecht aan. In het pand werd geen hennepkwekerij aangetroffen. Wel werden er afgeknipte hennepplanten en toppen van de planten gevonden. De planten zijn in beslag genomen. De verdachten zijn ingesloten op het politiebureau.

AANHOUDING
DORDRECHT- Een 60-jarige man uit Dordrecht is aan de Wibautstraat aangehouden. De man verstoorde hier de openbare orde. Daarnaast was de man zijn auto ingestapt terwijl hij alcohol op had. Op het politiebureau mislukte de ademanalyse. Vervolgens is er bloed afgenomen om het precieze alcoholgehalte te kunnen bepalen. De man is inmiddels weer heengezonden.

VIER JEUGDIGEN AANGEHOUDEN
DORDRECHT- De politie heeft op zondag 10 oktober drie meisjes van 12, 13 en 15 jaar en een jongen van 14 jaar aangehouden. De vier hadden een aantal fietsboxen aan de Oberonlaan beklad met een stift. De politie heeft de jeugdigen meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. Daar bleek dat alleen het 15-jarige meisje met de stift de fietsenboxen had beklad.

PEPPERSPRAY
DORDRECHT- Een 36-jarige man uit Dordrecht is in de nacht van zondag op maandag 11 oktober aangehouden. De man was naar de woning van zijn ex-vrouw gegaan en stond hier te schreeuwen en stennis te schoppen. De politie verzocht de man meerdere malen om te vertrekken. Aan dit verzoek voldeed de man echter niet. Op een gegeven moment hebben de agenten hem aangehouden. De man verzette zich hevig waardoor de agente genoodzaakt waren om pepperspray in te zetten. Hier reageerden de man nauwelijks op. Tijdens de rit naar het politiebureau uitte de verdachte diverse beledigingen naar de agenten. De verdachte is ingesloten.