BKWI


Suwinet Inkijk versie 2.2 operationeel

Vanaf maandag 27 september 2004 is Suwinet-Inkijk 2.2 operationeel.

Ten opzichte van de huidige versie van Suwinet-Inkijk, versie 2.0, is een aantal zaken veranderd. We noemen hieronder de belangrijkste. Per functionaliteit staat tussen haakjes aangegeven welke gebruikers de gevolgen van deze aanpassingen ondervinden.

1. Zoeken in GBA naar personen zonder postcode (CWI-GBA-pilotgebruikers)
In de vorige versie van Suwinet-Inkijk was het niet mogelijk in de GBA te zoeken naar personen van wie wel adresgegevens beschikbaar zijn, maar waarvan het adres geen postcode heeft. Door het postcode-veld in het scherm Zoek in GBA leeg te laten zal Suwinet-Inkijk zoeken naar personen die op een adres zonder postcode wonen. Als het postcode-veld leeg wordt gelaten wordt alleen gezocht op adressen zonder postcode. Het veld leeg laten heeft dus NIET tot gevolg dat op een willekeurige postcode wordt gezocht.

2. Overnemen sofinummers vanuit GBA-zoekscherm (CWI-GBA-pilotgebruikers)
Het Medebewoners-scherm levert 0 of meer sofinummers op van personen die op hetzelfde adres wonen als de persoon waarvoor het sofinummer is ingevoerd. In Suwinet-Inkijk 2.2 is het mogelijk om op de sofinummers te klikken, waardoor zij in het sofinummer-veld, links op het scherm worden opgenomen.

3. Gebruikers wijzen op geheime adresgegevens afkomstig uit de GBA (CWI-GBA-pilotgebruikers)
Bij sommige personen in de GBA staat aangegeven dat hun adresgegevens geheim zijn en niet zonder meer mogen worden afgegeven aan derden. Voor medewerkers uit de Suwiketen zijn deze gegevens echter wel relevant en moeten zij getoond worden. Om allerlei redenen is het verstandig om medewerkers te wijzen op het geheime karakter van de adresgegevens. Vanaf Suwinet-Inkijk 2.2 wordt daarom voordat de gegevens getoond worden een waarschuwing gegeven dat er sprake is van geheime adresgegevens. Er moeten dan maatregelen worden genomen om te voorkomen dat iemand meekijkt.
4. Rapportages over gebruik (Nog te autoriseren gebruikers) In Suwinet-Inkijk 2.2 worden periodiek rapporten opgenomen over het gebruik van Suwinet-Inkijk bij de verschillende gebruikende partijen. Deze rapporten zijn alleen zichtbaar voor geautoriseerde gebruikers. Zij kunnen zich ook abonneren op deze rapporten, zodat zij iedere keer als er een nieuw, voor hen bestemd rapport wordt toegevoegd dit automatisch (via Suwinet-Mail) aan hen wordt verzonden. Gebruikers die toegang tot deze paginas krijgen worden nog separaat over deze functionaliteit geïnformeerd.
5. Melden nieuw nieuws links-onder op het scherm (alle gebruikers) Zodra er nieuw nieuws op de homepage beschikbaar is wordt dit in Suwinet-Inkijk gemeld in het statusframe dat linksonder op het scherm staat.

6. Vereenvoudigen beheer storingsmeldingen (beheerders Suwinet-Inkijk)
In Suwinet-Inkijk 2.2 kan meer informatie over een storing en de afhandeling ervan worden vastgelegd. Bijvoorbeeld de duur van een storing, uitgedrukt in openstellingsuren.

Naast de bovenstaande wijzigingen is er een groot aantal technische wijzigingen doorgevoerd, die voor de gebruikers geen zichtbare gevolgen hebben. Deze zijn belangrijk om Suwinet-Inkijk goed te kunnen beheren en de exploitatie op lange duur goed mogelijk te maken.