SBS PRODUCTIONS

Shownieuws: laatste interview met Christopher Reeve

t.a.v. mediaredactie
11 oktober 2004

Vanavond in Shownieuws: het laatste interview met 'Superman'Christopher Reeve

In Shownieuws, vanavond 11 oktober tussen 19:30 en 20:30 uur het laatste lange interview met Christopher Reeve. De acteur, bekend van zijn rol als Superman, stierf gisteravond op 52-jarige leeftijd in New York na een hartstilstand. De acteur die sinds 1995 bijna volledig verlamd was, streed de laatste jaren van zijn leven voor betere rechten voor gehandicapten.

In 1978 werd uit een kleine 200 kandidaten de tot dan toe compleet onbekende Christopher Reeve uitgekozen voor de rol van Superman. Hij gaf bekende gezichten als Paul Newman, Robert Redford, Charles Bronson en ook Arnold Schwarzenegger het nakijken. Christopher ging in zware training om de omvang van zijn borstkast nog imposanter te maken. De film Superman werd een enorme kaskraker. Wereldwijd leverde de film meer dan 300 miljoen dollar op.

Na de vervolgfilms Superman 2, 3 en zelfs Superman 4 wordt het stil rond Reeve. Hij kreeg talloze aanbiedingen, onder andere voor Total Recall van Paul Verhoeven. Maar Reeve wil uitdagendere rollen spelen. Zoals zijn rol in The Remains of the Day. In 1995 valt Christopher Reeve van een paard en breekt hij zijn nek. Hij is vanaf zijn bovenste nekwervel verlamd. De man die kon vliegen kan nu in één keer helemaal niets meer.

Christopher laat het er niet bij zitten. Hij gaat de strijd aan met zijn verlamming en maakt volgens doktoren wonderbaarlijke vooruitgangen. Hij richt zijn eigen stichting op om geld in te zamelen voor beter onderzoek. Reeve is er tot aan zijn dood altijd van overtuigd gebleven dat hij weer zou kunnen herstellen, als er meer wetenschappelijk onderzoek zou worden gedaan.