PERSBERICHT
KENDRION N.V.

Verkoop GBP Ergonomics AB door Kendrion

Kendrion maakt bekend dat vandaag, 11 oktober 2004, overeenstemming is bereikt over de verkoop van GBP Ergonomics AB (Zweden en Engeland). GBP Ergonomics produceert ergonomische montagetafels met name voor de telecommunicatie- en elektronische industrie, heeft een omzet van circa EUR 10 miljoen en 80 medewerkers. De activiteiten worden overgenomen door een dochter van Active Capital AB, een beursgenoteerde Zweedse investeringsmaatschappij. De feitelijk overdracht zal naar verwachting op korte termijn plaatsvinden.

De transactie vindt plaats in het kader van het door Kendrion genomen besluit om haar niet- kernactiviteiten (waarvan GBP Ergonomics deel uitmaakt) af te stoten. Met de voltooiing van de verkoop is wederom een belangrijke stap gezet in de uitvoering van de strategie gericht op rendementsherstel van Kendrion.

Profiel Kendrion N.V.
Kendrion N.V. is een internationaal opererende onderneming met na genoemde transactie circa 3.200 medewerkers in 16 Europese landen.

Kendrion streeft naar nichemarktleiderschap in business-to-business markten. Zo ontwikkelt Kendrion hoogwaardige industriële componenten en is Kendrion dienstverlener op het vlak van kunststofproducten en fasteners. Karakteristiek voor Kendrion zijn gemotiveerd lokaal ondernemerschap, kwaliteitsmanagement in ruime zin en logistieke expertise.

Het aandeel Kendrion is genoteerd aan de effectenbeurs Euronext Amsterdam en opgenomen in de Euronext index NextPrime.

Zeist, 11 oktober 2004

De Directie van Kendrion N.V.

Voor nadere informatie:

Kendrion N.V.
De heer P. Veenema
Utrechtseweg 33
3704 HA ZEIST

Tel: 030 - 699.72.50
Fax: 030 - 695.11.65
Website www.kendrion.com


---- --