Politie Zaanstreek-waterland


PURMEREND

Politie zoekt getuigen auto-inbraken

De politie onderzoekt een serie auto-inbraken in Purmerend. In de nacht van donderdag op vrijdag, zeven op acht oktober, zijn zes auto's opengebroken in Overwhere Zuid en Zuiderpolder. De nacht erna zijn er drie opengebroken in Weidevenne, de Gors en Wheermolen. Getuigen die de politie verder kunnen helpen worden verzocht te bellen met wijkteam Overwhere op nummer 0900-8844

06:57 11-OKT-04
SPIJKERBOOR, KANAALDIJK
Getuigen gezocht opmerkelijke diefstal buitenboordmotoren
De politie doet onderzoek naar een opvallende diefstal van buitenboordmotoren. Achter een woning werden drie motorboten losgeknipt van een staalkabel. De boten werden later 300 meter verder teruggevonden. Met veel moeite zijn twee buitenboordmotoren los gesloopt. De motoren van 170 en 100 kilogram zaten aan de boten vast met bouten en speciale sloten. Men moet met het losmaken geruime tijd bezig zijn geweest en gereedschap hebben gebruikt, misschien zelfs een takel. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met wijkteam in Wormer of te bellen met 0900-8844

12:29 10-OKT-04
ZAANDAM, ANNA BIJNSSTRAAT

Katten vergiftigd

In de wijk Westerwatering, de buurt vlak bij de busbrug, zijn in een week tijd ten minste drie katten dood gegaan. De dieren hebben allen overgegeven en stuiptrekkingen gehad voor ze stierven. Mogelijk zijn de dieren vergiftigd. De politie verzoekt de bewoners verdachte zaken te melden bij de politie wijkpost aan de Volendamstraat 2 of te bellen met 0900-8844.

19:28 10-OKT-04
VOLENDAM, MEERZIJDE

Bromfietsdief aangehouden

De politie onderzoekt een bromfietsdiefstal waarvan een 16-jarige Rotterdammer wordt verdacht. De jongeman logeerde in Volendam en zou een bromfiets van een pizzakoerier hebben meegenomen. Omstanders hebben de jongen met de bromfiets, na een achtervolging, te pakken gekregen en overgedragen aan de politie.

07:29 11-OKT-04
ZAANDAM, SLUISPOLDERWEG

Graafmachientje gestolen

Naar aanleiding van diefstal van een graafmachientje op een aanhangwagen vanaf een bedrijfsterrein stelt de politie een onderzoek in. Een slot is van een hek verwijderd en van het terrein is een dubbelassige aanhangwagen met daarop een Kubota graafmachine gestolen. De aanhanger, van het merk Baveco, is voorzien van kenteken WN-30-DR.

12:38 10-OKT-04 en 11:25 11-OKT-04
WESTZAAN, MIDDEL EN
ZAANDAM, WESTZIJDE

Traumaheli vliegt voor vallende mannen

Zondag heeft de politie geassisteerd toen een 44-jarige man bij werkzaamheden aan zijn woning van de ladder viel. De man is met letsel aan zijn been en hoofd naar het VU-ziekenhuis in Amsterdam gebracht. Maandag viel een 26-jarige man uit Oegstgeest tijdens werkzaamheden bij een fabriek van de ladder en brak zijn pols en heeft mogelijk inwendig letsel. Hij is naar het AMC gebracht. De ambulance en traumaheli kwamen in beide gevallen ter plaatse om eerste hulp te verlenen.


Verkeershandhaving

J. van der Molen
Telefoon (075) 687 40 80
Fax (075) 687 33 59
Nr. vht-111004

9/10-OKT-04
WESTZAAN, A8
ASSENDELFT, NAUERNASEWEG
100 km per uur te hard
Agenten van het verkeershandhavingsteam hebben afgelopen weekeinde van twee bestuurders het rijbewijs ingevorderd omdat zij meer dan 50 km per uur te hard reden. Het rijgedrag van de beide bestuurders was voor de agenten, die bezig waren met een onopvallende surveillance, aanleiding om een achtervolging in te zetten. Zaterdagmiddag werd op de Nauernaseweg in Assendelft een 45-jarige automobilist uit Zaandam aan de kant gezet omat hij 150 km per uur had gereden waar 70 km per uur was toegestaan. Zondag werd op de A8 ter hoogte van Westzaan een 50-jarige man uit Heerhugowaard met een snelheid van 170 km per uur betrapt bij een toegestane snelheid van 70 en 100 km per uur. De bestuurder haalde met hoge snelheid andere bestuurders in via het verdrijvingsvlak.

21:00-05:00 9/10-OKT-04
PURMEREND, VOLENDAM, BROEK IN WATERLAND

Negen bestuurders onder invloed achter het stuur

Op diverse wegen in Purmerend, Volendam en Broek in Waterland werden in de nacht van zaterdag op zondag alcoholcontroles gehouden. Negen bestuurders zaten met een (grote) slok op achter het stuur. In totaal werden 516 blaastesten afgenomen. Een 40-jarige bestuurder uit Amstelveen moest zijn rijbewijs inleveren. Hij had bijna drie keer de alcohollimiet overschreden. De controles werden uitgevoerd door veertien agenten en maakten deel uit van een provinciale alcoholcontrole.
Op de Jaagweg in Ilpendam werden zondagochtend tussen acht uur en half negen nog eens 53 bestuurders gecontroleerd. Geen van allen had teveel gedronken.

21:00-05:00 9/10-OKT-04
WORMERVEER, KROMMENIE, ZAANDAM

Vijftien drankrijders

Op verschillende wegen in de Zaanstreek werd in de nacht van zaterdag op zondag op het rijden onder invloed gecontroleerd. Maar liefst vijftien van de 742 gecontroleerde bestuurders hadden teveel gedronken en kregen een proces-verbaal. Het meest gedronken had een 47-jarige bestuurder uit Zaandam. Hij had drie keer zoveel drank op als toegestaan. Een 24-jarige Zaandammer werd aangehouden na een melding dat de man dronken op weg naar huis was. De agenten zagen even later inderdaad het betreffende voertuig rijden in de buurt van het woonadres en zetten de achtervolging in. Kort daarop parkeerde de bestuurder zijn auto en kon hij worden aangehouden. De man had anderhalf keer zoveel drank op als toegestaan en bleek bovendien geen rijbewijs te hebben. Dit was al eerder ongeldig verklaard. Ook een bestuurder uit Den Haag die werd aangehouden wegens het rijden onder invloed, kreeg een proces-verbaal omdat hij geen rijbewijs had. De auto waarin de man reed, bleek ook niet te zijn ver!
zekerd
---

De controles werden uitgevoerd door achttien agenten en maakten deel uit van een provinciale alcoholcontrole. Zondagavond werd op de Provincialeweg in Wormerveer ook nog een alcoholcontrole gehouden. Hier werden 67 bestuurders gecontroleerd. Geen van hen had (teveel) gedronken.


---- --