De Unie


Transavia - Leden akkoord met nieuwe CAO!

11 oktober 2004 - Het resultaat van de stemming over het principeakkoord tussen de grondbonden en Transavia voor de CAO 2004 is bekend: Ruim 70% van de leden van De Unie is akkoord met het CAO resultaat!

Ledenraadpleging
De leden van De Unie hebben zich via een schriftelijke stemming kunnen uitspreken over het principeakkoord dat wij na 14 overlegrondes met uw werkgever hebben bereikt. Ook zijn er twee toelichtende ledenvergaderingen gehouden om tekst en uitleg te geven over het bereikte akkoord. Ondanks de verbeteringen die dankzij de inzet van De Unie zijn bereikt m.b.t. de nieuwe reiskostenregeling, hadden een aantal leden kritische opmerkingen over het resultaat.

Naast een eenmalige uitkering van in totaal 1,75% in 12 maanden, zal Transavia een structurele bijdrage leveren aan een verbetering van de reiskostenregeling. Bijna 90% van de medewerkers gaat er dan ook met de nieuwe reiskostenregeling op vooruit. Toch is deze regeling voor een deel van onze achterban een reden geweest om tegen het principeakkoord te stemmen, hoewel zij gedurende de looptijd van deze CAO voor de achteruitgang worden gecompenseerd.

De Unie zal in de komende CAO-onderhandelingen natuurlijk ook de belangen blijven behartigen van de medewerkers die er vanaf volgend jaar t.o.v. de huidige reiskostenregeling op achteruitgaan. Daarnaast zullen wij ook eventuele stijgingen van de parkeerkosten op Schiphol in de toekomst op de CAO-tafel blijven bespreken.

De onderhandelingsdelegatie van De Unie is blij dat een moeizaam CAO-traject uiteindelijk met een goed resultaat en met ruime steun van onze leden is afgerond!

Michel Rog
Bestuurder

maandag, 11 oktober 2004