Politie Amsterdam-Amstelland

Vandaag nieuw op de site

11-10-2004. De buurtregisseur van het Mercatorplein heeft vanaf vandaag een eigen pagina.

Wist u dat de meeste buurtregisseurs een eigen pagina met informatie voor en over de buurt hebben? Vast ook die van u. Zoek het snel op in het overzicht.

---

Chaos op ring door kettingbotsing

11-10-2004. Zaterdagmiddag werd de Coentunnel in de richting Zaanstad afgesloten na een kettingbotsing. Rond half vier reden tien auto's op elkaar. Drie inzittenden raakten zwaargewond. Voor het leven van een van de slachtoffers wordt nog steeds gevreesd.

Ook het verkeer richting Amsterdam raakte gestremd door kijklustige bestuurders. Rond vijf uur in de middag was de chaos verholpen en kwam het verkeer in beide richtingen weer op gang.

---

Overval op belwinkel

11-10-2004. Zaterdagavond rond halfnegen werd een belwinkel door vier gemaskerde en gewapende mannen overvallen. Er waren op dat moment drie personen aanwezig. De vier overvallers dwongen het aanwezige personeel de kassa te openen. Vervolgens vertrokken ze in onbekende richting met spullen en geld.

---

Bureau Beursstraat

11-10-2004. Bureau Beursstraat wordt aanstaande woensdag 13 oktober 2004 rond 13.00 uur door de districtschef Jan Pronker officieel heropend.

Het bureau is onlangs geheel vernieuwd. Naast het wijkteam vinden verschillende gespecialiseerde projectgroepen onderdak in het gebouw. Ook het project cameratoezicht van de gemeente draait vanuit dit bureau. De recherche van de binnenstad heeft inmiddels een andere uitvalsbasis.

De heropening wordt aangegrepen om de deuren ook eens open te zetten voor het publiek. Er zijn diverse activiteiten en demonstraties. GeĂŻnteresseerden kunnen een rondleiding krijgen. Adres: Beursstraat 33, Amsterdam-Centrum.

---