Stadsdeel ZuiderAmstel Amsterdam


Herinrichting Martin Luther Kingpark fase 2 van start

Maandag 11 oktober is stadsdeel ZuiderAmstel begonnen met de uitvoering van fase 2: de ecologische inrichting van de Amsteloever en de herinrichting van de Amsteldijk. De plannen voor fase 2 vielen met name bij direct omwonenden niet in goede aarde. Na intensief overleg en een uitspraak van de rechter is het herinrichtingsplan aangepast en kan het nu worden uitgevoerd.
Na het weghalen van beplanting en opstallen wordt de Amsteloever opgeknapt en de Amsteldijk bestraat. De werkzaamheden zijn begin vo lgendjaarafgerond.

Het plan voor de herinrichting van het Martin Luther Kingpark bestaat uit drie fasen. De eerste fase betreft de herinrichting van het parkgedeelte ten noorden van de Utrechtsebrug, de tweede fase de herprofilering van de Amsteldijk met de bijbehorende oever en de derde fase de herinrichting van het parkgedeelte ten zuiden van de Utrechtsebrug.
De uitvoering van de eerste fase is uitgesteld tot 18 oktober vanwege de wettelijke tijdsduur voor de aanvraag van bouwvergunningen voor speeleilanden en zitranden.
Over de derde fase moet nog besluitvorming plaatsvinden.