Ingezonden persbericht


Oplossing voor het beëindigen van 'e-mail anarchie' op Infosecurity.nl

Utrecht, 11 oktober 2004 - Bedrijven hebben de afgelopen jaren onbewust gebouwd aan een e-mailanarchie: onbestuurbaarheid van het beheer van e-mail. Dit is één van de stellingen waar Wil van Egdom, senior security consultant van BT, tijdens de beurs Infosecurity.nl op 13 & 14 oktober 2004 in de Jaarbeurs Utrecht uitgebreid op in zal gaan.

Het beheer van zakelijke e-mail is de afgelopen jaren steeds complexer geworden door de veelheid aan applicaties, die tegelijkertijd wordt ingezet voor een optimale bescherming tegen onder andere virussen, wormen en spam. Infosecurity.nl merkt een snelgroeiende behoefte aan één specifieke oplossing die de ontstane 'e-mailanarchie' beheerbaar maakt.

Naast bedreigingen voor de vertrouwelijkheid, integriteit en beschikbaarheid van berichten zijn er ook andere aandachtspunten. Bijvoorbeeld de toenemende hoeveelheid regels voor een betrouwbare opslag en archivering van e-mail. Daarbij spelen elementen als privacygaranties, gegarandeerde back-up en restore, audit en systeembeschikbaarheid een grote rol. Wil van Egdom, senior security consultant van BT, stelt dat bedrijven aan de juiste beveiligingsaspecten kunnen voldoen zonder dat ze geconfronteerd worden met een te complexe, gefragmenteerde en dus moeilijk te beheren e-mailomgeving. Met het Message Management Platform (MMP) is het beheer van e-mail onder te brengen in één centraal beheerplatform. Tijdens Infosecurity.nl 2004 geeft Van Egdom een seminar over dit nieuwe beheerplatform voor 'messaging'-producten.

Infosecurity.nl 2004: alles over de beveiliging van informatie, netwerk en communicatie. Meer informatie over de bedrijven op, en seminars tijdens Infosecurity.nl, 13 en 14 oktober 2004 in de Jaarbeurs Utrecht, is beschikbaar via www.infosecurity.nl.

###



Ingezonden persbericht