Ingezonden persbericht


Persbericht

Steelcase introduceert nieuwe serie duurzame producten op orgatec

Houten - 11 oktober 2004 - Steelcase, marktleider in kantoorinrichtingen, introduceert een nieuwe serie duurzame bureaustoelen Think tijdens de vakbeurs Orgatec. Met deze stoel zet Steelcase een nieuwe standaard voor de toepassing van duurzame ontwikkeling en eco-design.

Het doel van duurzame ontwikkeling is om het milieu en de gezondheid van de mens te beschermen, nu en in de toekomst. Het is een eenvoudig principe van goed beheer. Duurzame ontwikkeling betekent een omschakeling van het gebruik van grondstoffen waarvan de voorraden beperkt zijn, naar het gebruik van gerecycleerde materialen. Tegelijkertijd wordt verontreinigend en giftig afval dat schadelijk is voor de gezondheid, geminimaliseerd of zelfs vermeden.

De mentaliteit ten aanzien van duurzame productontwikkeling is ingezet met de serie Please bureaustoelen. De prestaties op gebied van milieu van de nieuwste versie van de Please zijn indrukwekkend. Het gewicht van de stoel is afgenomen van 24 naar 20 kilo, dankzij een vermindering van 30 procent van het aantal bestanddelen en een handig gebruik van de materialen. De stoel is geproduceerd zonder PVC en zonder lijm in de zitting, bevat 32 procent gerecycleerde materialen en is voor 99 procent recycleerbaar.

Op de vakbeurs Orgatec zal Steelcase onder andere de nieuwe serie stoelen Think presenteren. De nieuwe stoel houdt tijdens zijn gehele levensduur - bij de ontwikkeling van de productie en het transport tot en met de uiteindelijke recyclage - rekening met het milieu; hij bevat geen gevaarlijk materiaal en is voor 41 procent samengesteld uit gerecycleerd materiaal. Om de levensduur te maximaliseren, kunnen zitting, rugleuning, armleuningen, hoofdsteun en lendensteun worden toegevoegd of vervangen. Bovendien kan de stoel in 5 minuten worden gedemonteerd met behulp van standaardgereedschap en is hij voor 99 procent recycleerbaar.

Steelcase investeert jaarlijks een meer dan gemiddeld deel van de omzet in onderzoek en ontwikkeling; in 2003 bedroeg deze investering zo´n 46 miljoen Amerikaanse dollars. "Duurzame ontwikkeling beperkt zich niet tot de strijd tegen vervuiling", zegt Rick Bomer, Algemeen Directeur van Steelcase Nederland. "Het is tevens belangrijk om rekening te houden met het effect dat onze producten op lange termijn zullen hebben op het milieu en de maatschappij."

Steelcase op Orgatec

Steelcase is van 19 tot 23 oktober op de Orgatec te vinden in Hal 12.2. Er zal gedurende de dag een permanente demonstratie te zien zijn om bezoekers te informeren over Steelcase´s diensten, producten en haar visie op duurzame productontwikkeling.

Over Steelcase

Steelcase helpt personen en bedrijven over de hele wereld effectiever te werken door het leveren van kennis, producten en diensten die het mogelijk maken een creatieve werkomgeving te creëren. Dit wordt bereikt door de integratie van architectuur, meubels en technologie. Steelcase is sinds 1974 wereldwijd marktleider in de kantoormeubelbranche. De omzet in boekjaar 2004 was ongeveer $2,3 miljard. Het portfolio van Steelcase bestaat uit interieurarchitectuurproducten, meubelsystemen, technologische producten, stoelen, verlichting en archiveringgerelateerde producten en diensten.

Steelcase en haar dochterondernemingen werken met dealers op meer dan 900 locaties, fabrieken op meer dan 35 locaties en hebben ongeveer 14.000 werknemers over de hele wereld. De Class A Common Stock van de onderneming wordt verhandeld op de New York Stock Exchange onder het symbool SCS.

Voor meer informatie voor de pers

Lubbers & De Jong BV

Margriet Luttikhuizen

T 020 421 0565

E Margriet@l-dj.nl