Politie Hollands Midden

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326


Datum: 11 oktober 2004

(


Regio Woensdag te zien bij Team West

Woensdag 13 oktober na het nieuws van 18.15 uur zijn in het Opsporingsprogramma
'Team West' de volgende onderwerpen te zien.
Politie Hollands Midden vraagt getuigen naar aanleiding van een gewapende overval op maandag 4 oktober op een sigarenzaak aan het Professor Kamerlingh Onnesplantsoen. Twee mannen kwamen omstreeks 16.48 uur de zaak binnen en deden een greep in de kassalade. De 61-jarige eigenaar probeerde hierop één van de mannen tegen te houden, maar werd verwond door een steekvoorwerp, vermoedelijk een mes. De twee overvallers gingen er vandoor. Bij de deur probeerde een Voorschotenaar die net op dat moment de zaak binnenkwam nog één van de daders te beletten weg te komen. De Voorschotenaar liep een kleine wond op door het handgemeen. De gealarmeerde politie heeft direct het plantsoen afgezet en heeft de omgeving afgezocht met ondersteuning van een politiehelikopter en een speurhond. De daders, één met een Noord Afrikaans uiterlijk en de ander met een donkere huidskleur, wisten echter te ontkomen met een geldbedrag.
In 'Team West' wordt ook aandacht besteed aan een reeks aanhoudingen in de Schilderswijk. De Politie Haaglanden heeft de afgelopen maanden een onderzoek ingesteld naar de overlast van de drugshandel in de wijk. Met de aanhoudingen hoopt de politie dat de drugshandel in de wijk een gevoelige deuk heeft opgelopen.
In de uitzending van Team West zal dieper op de zaak worden ingegaan en kunt u de resultaten zien.


Landelijke politiedag trekt veel bezoekers in Noordwijk

Zaterdag 9 oktober stond het politiebureau in Noordwijk in het teken van de landelijke politiedag. Tussen 10.00 en 16.00 uur hebben circa 5.500 mensen een bezoek gebracht aan de open dag die in dit jaar in het teken stond van het thema opsporing.

In totaal hebben bijna 5.500 mensen een bezoek gebracht aan één van de vele informatiestands. De verschillende demonstraties, van de surveillance-honden tot de bikers trokken ook dit jaar veel aandacht. Het opsporingsproces werd in verschillende stappen getoond aan de mensen, waarbij veel aandacht werd besteed aan de rol die de burger kan hebben in het gehele proces.
Kinderen konden met behulp van een metaaldetector in de huid kruipen van een super-speurneus. Ook konden ze plaatsnemen op een politiemotor of in de politiejeep. Ruim na het sluiten van de dag om 16.00 uur vertrokken de laatste mensen met de gemaakte 'boevenfoto's' uit één van de opengestelde cellen. Voor alle bezoekers was het een leuke en leerzame dag.

Voorschoten Man zwaargewond bij bedrijfsongeval
Een man is maandag 11 oktober op de Veurseweg zwaargewond geraakt aan een arm. Nadat de man omstreeks 10.00 uur met zijn kleding in de aandrijfas van een rooimachine terecht kwam werd ook zijn arm in de machine getrokken. Met diverse breuken aan de arm en vermoedelijk gebroken ribben en een gebroken sleutelbeen werd de Voorschotenaar met spoedtransport overgebracht naar het LUMC. De trauma-heli is ter plaatse gekomen om assistentie te verlenen. De politie stelt de arbeidsinspectie in kennis.

Zoeterwoude-Dorp Minderjarige verdachten bekennen vernielingen en diefstallen
De politie heeft op woensdag 6 en donderdag 7 oktober twee jongens van 14 jaar uit Zoeterwoude aangehouden op verdenking van het plegen van een aantal vernielingen en diefstallen in Zoeterwoude-Dorp. In de nacht van woensdag 29 op donderdag 30 september is een aantal insluipingen geweest in schuurtjes waarbij vernielingen en diefstallen zijn gepleegd. De daders namen hier sleutels weg en probeerden een rubberboot te stelen wat niet lukte. Ook werden hier diverse fietsen gestolen die verder op hun route werden achter gelaten. Naast de fietsen werden ook enkele brandblussers ontvreemd die in de omgeving werden leeg gespoten. Op diverse plaatsen werd met zwarte verf graffity aangebracht. Op de Vrouwenweg in Leiden werden ook diverse schuurtjes bezocht en enkele goederen, zoals een bromfiets en een slijptol ontvreemd. De verdachten hebben inmiddels bekend meerdere nachten diverse schuurtjes te hebben bezocht in de periode juli tot heden. Dit gebeurde in wisselende samenstelling. De politie zal nog meer verdachten horen. De politie kwam de twee op het spoor met name door getuigenverklaringen.


Alphen aan den Rijn Verkeersongeval

Maandag 11 oktober even voor 16.00 uur vond een eenzijdig verkeersongeval plaats op de
Staalweg. Een 60-jarige automobiliste uit Alphen aan den Rijn reed in de richting van de Kalkhovenweg door nog onbekende oorzaak tegen een boom links van de weg. De vrouw raakte bekneld en moest uit de auto worden gehaald. De vrouw is vervolgens met spoedtransport met onder andere buik- en beenletsel overgebracht naar het LUMC. De Staalweg is tot ongeveer 17.30 uur afgesloten (geweest). De verkeersdienst van de politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak.

---



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --