STAYOKAY HOSTELS

Stayokay hostels bieden Dance4Life onmisbare steun!


Minstens 50 onderwijsinstellingen en ruim 36.000 jongeren actief betrokken in actie.

Amsterdam, 11 oktober 2004 Dance4Life, een nieuw internationaal project waarbij jongeren zelf het heft in handen nemen in de strijd tegen hiv en aids, krijgt met onmiddellijke ingang onmisbare steun van Stayokay. Sinds afgelopen maandag trekken twee Dance4Life scholenteams bestaand uit Nederlandse en Zuid-Afrikaanse hiv en aids voorlichters, percussionisten en dansers langs 50 scholen en ongeveer 36.000 scholieren. Zij verblijven tijdens hun toer gedurende 6 weken kosteloos in verschillende Stayokay hostels.

Jongeren dansen voor leven
Aids treft vooral jongeren, onder de dagelijks 14.000 nieuwe geĂŻnfecteerden is 50% tussen de 15 en 24 jaar. In totaal hebben 37,8 miljoen mensen op de wereld aids of hiv, het virus dat aids veroorzaakt. Daarom is de scholentoer van Dance4Life juist zo belangrijk. Jongeren nemen zo het heft in handen in de strijd tegen aids. Ter afsluiting van de scholenactie vindt er 27 november 2004 een groots Dance4Life-dance-event plaats in het Gelredome.

Stayokay hostels & Dance4Life
Stayokay & Dance4Life gaan samen de strijd aan tegen aids. De Dance4Life scholenteams overnachten in de hostels van Stayokay. Gedurende 6 weken bezoeken de voorlichters, percussionisten en dansers uit Zuid-Afrika en Nederland 50 verschillende onderwijsinstellingen die actief participeren in de Dance4Life actie. De 30 hostels van Stayokay zijn onderdeel van een internationale organisatie, Hostelling International, met 4.000 hostels in 60 landen. 'Wij ontvangen veel internationale gasten en hebben zusterorganisaties in landen die zwaar getroffen worden door aids. Mede hierdoor is het besef om actie te ondernemen tegen aids groot. Om samen met Dance4Life en 50 onderwijsinstellingen de strijd aan te gaan tegen aids is dan ook een uiting van onze idealen. We nemen onze verantwoordelijkheid en helpen op een wijze die ons ligt', aldus Karina Schilte, directeur Stayokay.

Stay4Life: inzamelingsactie van het onderwijs & Stayokay Samen met de 50 deelnemende onderwijsinstellingen wil Stayokay een vuist maken tegen aids. Van de totaalfactuur van de onderwijsinstellingen die in 2005 verblijven bij een van de 30 Stayokay hostels doneert Stayokay 10% van de totale verblijfskosten naar Dance4Life. Dit geld komt ten goede van de Dance4Life projecten, uitgevoerd door STOP AIDS NOW! en WPF (World Population Foundation).

Over Dance4Life
Dance4Life is een nieuw, internationaal project waarbij jonge mensen zelf het heft in handen nemen in de strijd tegen hiv en aids. Want hiv en aids treft vooral de jonge generatie. Daarom is het nu ook die generatie die opstaat en gaat dansen. Dansen voor leven. Als 'statement of hope'. Want dansen is gezond en positief en bovenal een taal die jonge mensen in de hele wereld verbindt. Dance4Life wordt gepresenteerd door de 4Life Foundation, samen met STOP AIDS NOW! i.s.m. WPF (World Population Foundation). De laatste twee zijn ontwikkelingsorganisaties die zich al langere tijd inzetten voor meer zorg, voorlichting en medicijnen ter bestrijding tegen aids.

Over Stayokay
Stayokay is een keten van 30 hostels die verspreid liggen over heel Nederland. De hostels liggen op verrassend mooie plekjes, in de duinen, in de bossen, aan het water of in de stad. De Stayokay hostels bevinden zich in unieke gebouwen, van modern tot kasteel of landhuis. Stayokay is onderdeel van Hostelling International, waarbij wereldwijd meer dan 4.000 hostels zijn aangesloten in ruim 60 landen. In een Stayokay hostel voel je je snel thuis. Je vindt hier geen overbodige luxe, maar precies wat je nodig hebt. Je slaapt met je vrienden of gezin op een eigen kamer in een comfortabel stapelbed. En na een goed ontbijt ga je er samen actief op uit. De omgeving verkennen, cultuur opsnuiven of genieten van de natuur. Vanuit een Stayokay hostel kun je namelijk alle kanten uit. Stayokay... 30 hostels op de mooiste plekjes in Nederland.

Voor meer informatie (