Verzamelde persberichten maandag

's-Hertogenbosch 11-10-2004

TE VEEL GEDRONKEN

Drunen - In de nacht van zondag op maandag, even voor 00.30 uur, is op de Spoorlaan in Drunen een 24-jarige man uit Giessen bekeurd. Hij reed met een auto terwijl hij te veel gedronken had. Naast de bekeuring kreeg de man ook een rijverbod van 7 uur en werd zijn rijbewijs ingevorderd. Ook moet de man de Educatieve Maatregel Alcohol (EMA) volgen. De kosten van deze cursus 506,46 moeten door de overtreder zelf worden betaald.

MAN AANGEHOUDEN VOOR OPENSTAANDE BOETE

's-Hertogenbosch - In de nacht van zondag op maandag werd op de Goudsbloemvallei in 's-Hertogenbosch een auto gecontroleerd. In de auto trof de politie een 43-jarige man uit Veghel. Deze man had voor een bedrag aan 534,- aan boetes openstaan. De man is aangehouden.

HENNEPKWEKERIJ AANGETROFFEN

's-Hertogenbosch - Maandagochtend is in een woning aan de Arnhemstraat in 's-Hertogenbosch een hennepkwekerij aangetroffen. Op de zolder van de woning trof de politie 200 hennepplanten. De planten, lampen, afzuigers en andere toebehoren zijn in beslag genomen. Een 37-jarige man en een 34 jarige vrouw uit 's-Hertogenbosch `zijn in verband hiermee aangehouden.

TE VEEL GEDRONKEN

Boxtel - In de nacht van zondag op maandag, even voor 01.00 uur, werd op de Achterberghstraat in Boxtel een 38-jarige man uit Boxtel bekeurd. Hij reed met een auto terwijl hij te veel gedronken had. Naast de bekeuring kreeg de man ook een rijverbod van 4 uur.

DOORGEREDEN NA AANRIJDING

Vught - Maandagmorgen reed een 52 jarige automobilist uit Veghel over de linker rijbaan van de N65 onder Vught, gaande in de richting van Tilburg. Voor hem reden nog een aantal auto's die alle moesten stoppen voor het rode verkeerslicht. Een bestuurder van een achter hem rijdende bedrijfsauto had kennelijk haast, seinde met zijn koplampen om aan te geven dat hij er langs wilde. Dit was niet mogelijk omdat de gehele rij personenauto's aan het afremmen was voor het verkeerslicht. De chauffeur van de bedrijfsauto zag toch kans om via de rijstrook voor linjksaf slaand verkeer voor de auto van de Veghelnaar te komen. Door die manouevre raakte hij de linker voorzijde van de auto van Tilburger. De bestuurder van de bestelauto stapte uit, pakte de Veghelnaar bij de jas en begon scheldend uit te leggen hie die rijden moest. De bestuurder van de bestelauto is daarna weggereden zonder zijn identiteit kenbaar te hebben gemaakt. De politie stelt een onderzoek naar hem in.

MAN AANGEHOUDEN VOOR HUISELIJK GEWELD

Veghel - Zondagavond even voor 19.00 uur is een 26-jarige man uit Veghel aangehouden. In een woning in Veghel bedreigde de man een 32-jarige huisgenoot met een mes. De man die onder invloed was is aangehouden, in verzekering gesteld en voor verder onderzoek ingesloten.

SNELHEIDSCONTROLE

Odiliapeel/Volkel - Zondagavond zijn op de Nieuwedijk in Odiliapeel en op de Rondweg Volkel in Volkel snelheidscontroles gehouden. Op deze twee wegen mag 80 km/u gereden worden. Van de gecontroleerde auto's werden er 12 bekeurd omdat ze te hard reden. De hoogst gemeten snelheid was 124 km/u.

-----
Op de Middenpeelweg in Odiliapeel werd dezelfde avond een 30-jarige man uit Helden bekeurd. Hij reed met een snelheid van 144 km/u over de Middenpeelweg, waar 80 km/u gereden mag worden. Omdat hij meer dan 50 kilometer per uur te hard reed werd zijn rijbewijs ingevorderd.

AUTO WEG NA INBRAAK IN WONING

Veghel- In een woning aan de Gemzeweide is in de nacht van zondag op maandag ingebroken. Hierbij is door de inbreker(s) de autosleutels en tevens de auto weggenomen. Het gaat om een zwarte Mercedes met kenteken 06-GV-PV, die op de oprit stond geparkeerd.

ONDER INVLOED VAN ALCOHOL

Oss- Op de Carmelietenstraat heeft de politie zondagavond een 52-jarige automobiliste uit Oss aangehouden die onder invloed van alcohol een auto bestuurde. De vrouw heeft een rijverbod van 5 uur gekregen. Na het opmaken van het proces-verbaal is de vrouw in vrijheid gesteld.

WIELRENNER TEGEN TRACTOR

Nuland Op de Kerkdijk is zondagmiddag een 36-jarige wielrenner uit Den Bosch gewond geraakt bij een ongeval. De 20-jarige bestuurder (Nuland) van een tractor reed over de Kerkdijk, in de richting van Nuland. De wielrenner kwam uit de tegenovergestelde richting. Uit de Polderweg kwam een busje, die linksaf sloeg in de richting van Nuland. Hierdoor werd de wielrenner aan het gezichtsveld onttrokken. Toen de tractor linksaf sloeg, de Polderweg op, zag hij de wielrenner over het hoofd. Vermoedelijk reed de wielrenner tegen het voorwiel en kwam ten val. Hij is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht met verwondingen aan gezicht en handen.

TE VEEL ALCOHOL

Oss In de nacht van zondag op maandag heeft de politie in de Koornstraat in Oss een 42-jarige automobilist uit Oss aangehouden die te veel alcohol had gedronken. De man heeft een rijverbod van 8 uur gekregen. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Hij is vrijgelaten.

TWEE INBREKERS AANGEHOUDEN

Oss De politie heeft maandagochtend vroeg twee mannen aangehouden die verdacht worden van een inbraak in een bedrijf. Het gaat om een 19-jarige man en een 23-jarige man, beiden uit Oss. De politie kwam ter plaatse na een inbraakalarm in een bedrijf aan de Palestrinastraat in Oss. In de omgeving zagen zij de twee mannen lopen met een koffer in de hand en zwarte handschoenen aan. Hierop heeft de politie hen aangesproken en de koffer laten openen, waarin onder meer een zaklamp, vuilniszakken en een apparaat zaten. Bij het bedrijf is een koffer met een boardcomputer weggenomen. De beide verdachten zijn in verzekering gesteld.

SNELHEIDSCONTROLES

Boxmeer Op de A77 zijn acht bestuurders bekeurd voor hoge snelheidsovertredingen De hoogst gemeten snelheid was 167 km/u. Op de Beugenseweg zijn 5 bestuurders bekeurd. De hoogste snelheid was daar 80 km/u.

CONTROLES STREET-RACEN

Cuijk Op de Simon Homburgstraat en de Raamweg, in het kader van controles op street-racen, zijn zondagavond door de politie zes bekeuringen uitgedeeld voor het gebruik van mistlampen, het dumpen van afval, niet dragen van de autogordel en het niet kunnen tonen van het kentekenbewijs.

GEBRUIK FIETSVERLICHTING GECONTROLEERD
Cuijk Op diverse lokaties in Cuijk en Katwijk zijn maandagochtend door de bikers van de politie controles uitgevoerd op het gebruik van fietsverlichting. Hierbij zijn acht fietsers bekeurd. De bikers gaan de komende periode periodes regelmatig controles uitvoeren in de ochtend- en avonduren.

AANHOUDING NA VERNIELING RUIT

Boxmeer De politie heeft maandagmiddag een 33-jarige man uit Boxmeer aangehouden die ervan verdacht wordt een ruit te hebben vernield van een woning aan de Tamarisk. De man kwam zich aan het bureau in Boxmeer melden, waar hij is aangehouden. Mogelijk is er een woordenwisseling voorafgegaan aan de vernieling van de ruit.