ATRADIUS

Atradius verhoogt aandelenkapitaal met eur 86,5 miljoen

11 oktober 2004



Atradius, een van de grootste kredietverzekeraars ter wereld, heeft zijn reeds stevige kapitaalbasis verder verbeterd door 6,6 miljoen aandelen uit te geven voor een totale waarde van EUR 86,46 miljoen. Dat is een stijging van 13,2 procent ten opzichte van de vorige situatie. De aandelen zijn gekocht door de bestaande aandeelhouders Compañ¡a Española de Seguros y Reaseguros de Crédito y Caución S.A. ('CyC') en Seguros Catalana Occidente, Sociedad Anónima de Seguros y Reaseguros, Sociedad Unipersonal ('SCO').

Deze transactie volgt op de succesvolle plaatsing van een achtergestelde obligatie van EUR 120 miljoen op de Europese kapitaalmarkten op 31 augustus 2004 - de eerste keer dat Atradius een beroep deed op de kapitaalmarkten.

Atradius' CEO Wilfried Verstraete: 'We blijven onze kapitalisatie versterken ten voordele van onze stakeholders. Het extra kapitaal zal worden aangewend om het gebruik van herverzekering als bron van synthetisch kapitaal te verminderen en op die manier onze onafhankelijkheid vergroten. Bovendien zal dit onze financiële flexibiliteit verbeteren en onze strategische ambities ondersteunen. We verwachten dan ook dat we onze aandeelhouders een aantrekkelijke return zullen kunnen bieden'. Wilfried Verstraete voegt daar nog aan toe: 'Onze naam heeft al een indrukwekkende en solide reputatie bij institutionele aandeelhouders en obligatiehouders. Deze kapitaalverhoging is een extra bewijs dat beleggers vertrouwen hebben in Atradius.'

De volgende tabel toont de nieuwe aandeelhoudersstructuur van Atradius:

Participatie voor Participatie na de kapitaalverhogingde kapitaalverhoging

Swiss Re 47.50 procent 41.96 procent Deutsche Bank 38.36 procent 33.89 procent Sal. Oppenheim 7.00 procent 6.18 procent Crédito y Caución 7.00 procent 12.01 procent Seguros Catalana Occidente 0.14 procent 5.95 procent

SCO, dat een optie heeft om de aandelen van Swiss Re te kopen, bevindt zich in een positie om zijn aandeel te verhogen tot 12.96procent.

De sterkere aandeelhouderspositie van CyC en SCO onderstreept het engagement tot een operationeel partnership met CyC, de grootste kredietverzekeraar van Spanje (op de 4de plaats wereldwijd). Dit partnership zorgt voor een duidelijke verbetering van de marktpositie en het wereldwijde bereik van beide ondernemingen. De toegang van Atradius tot kredietinformatie en expertise in de Spaanse en gerelateerde markten is daardoor sterk verbeterd, wat de klanten die er actief zijn ten goede komt.

Over Atradius
Atradius is de tweede grootste kredietverzekeraar ter wereld met een totale omzet van EUR 1.3 miljard en een wereldwijd marktaandeel van 25 procent. Jaarlijks verzekert het bedrijf wereldwijd ongeveer EUR 300 miljard aan handelstransacties tegen het risico van wanbetaling en biedt een complete waaier van diensten in verband met risico-overdracht, financiering en debiteurenbeheer. Bij Atradius werken 3600 mensen, verspreid over 90 vestigingen in 40 landen. De onderneming heeft toegang tot kredietinformatie over 45 miljoen bedrijven wereldwijd en neemt iedere dag 12.000 beslissingen over kredietlimieten. Atradius heeft een A notering van Standard & Poor's (vooruitzichten stabiel) en een A2 van Moody's (vooruitzichten stabiel). De meerderheidsaandeelhouders zijn Swiss Re en Deutsche Bank.

Voor nadere informatie:
Andreas Polke
Atradius Corporate Finance
Tel: +31 (0) 20 553 2275
Email: andreas.polke@atradius.com

Voor algemene bedrijfsinformatie:
Carlinda Lengkeek
Atradius PR Officer NL
Tel: +31 (0)20 553 2394
Email: carlinda.lengkeek@atradius.com

11 okt 04 17:17