Politie Noord-Holland-Noord

Alkmaar en omgeving, maandag 11 oktober

Alkmaar 11-10-2004 - 16.30 uur

Vrouwen beroofd van tas.

Alkmaar, zondag 10 oktober 2004.

In de nacht van zondag op maandag, kort na 03.00 uur, werd 22-jarige vrouw van haar tas beroofd. Dit gebeurde op de Achterdam. Het slachtoffer liep over genoemde straat toen zij plotseling in haar rug werd geduwd waardoor zij ten val kwam. Hierdoor liet zij haar handtas los. Toen het slachtoffer weer op stond zag zij dat twee negroïde mannen hard weg renden in de richting van het Fnidsen. Eén van hen had de tas van de vrouw in zijn hand. Het slachtoffer kan geen goed signalement geven van de daders.

Een klein uur later vond eenzelfde incident plaats op de Gedempte Nieuwesloot ter hoogte van de Van de Boschsstraat. Het slachtoffer, een 43-jarige vrouw uit Alkmaar, liep over deze straat toen zij plotseling in haar rug werd geduwd door een voorbij rijdende fietser, een negroïde man. Na de duw greep de man de handtas van het slachtoffer en reed weg in de richting van Paardenmarkt.

Het is niet bekend of beide berovingen zijn gepleegd door dezelfde dader(s).

Eventuele getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie in Alkmaar, telefoon 0900-8844.

Dronken fietser botst tegen auto

Heerhugowaard, zondag 10 oktober 2004.

Zondagavond omstreeks 23.00 uur vond een ongeval plaats op de Korteweg. De bestuurder van een fiets, een 40-jarige man uit Heerhugowaard, reed over genoemde weg toen hij, mogelijk door overmatige alcoholgebruik, de macht over het stuur verloor en in botsing kwam met een personenauto. Bij controle bleek dat de fietser een flinke hoeveelheid alcohol had genuttigd. Hij blies 875 ug/l. Dat is nagenoeg viermaal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Bij de aanrijding raakte niemand gewond.