Politie Noord-Holland-Noord

Den Helder en omgeving, maandag 11 oktober

Den Helder 11-10-2004 - 16.30 uur

Motorrijder gewond na ongeval

Westerland, zondag 10 oktober 2004.

Zondagmiddag omstreeks 17.45 uur vond een aanrijding plaats op de kruising van de Rijksstraatweg met de Verbindingsweg. De bestuurder van de motor, een 36-jarige man uit Hoogwoud, reed over de Rijksstraatweg en kreeg op de kruising geen voorrang van een personenauto bestuurd door een 75-jarige vrouw uit Den Helder. Door de aanrijding raakte de motorrijder gewond aan zijn rug. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis in Den Helder en is daar opgenomen.

Alcoholcontrole

Den Helder, maandag 11 oktober 2004.

In de nacht van zondag op maandag werden alcoholcontroles gehouden op de Middenweg in Den Helder en de Verbindingsweg in t Zand. Tijdens deze controle werden 582 bestuurders onderworpen aan een blaastest. In elf gevallen bleek dat de bestuurder teveel alcohol had gedronken. Van drie bestuurders werd, in verband met het hoge alcoholgebruik, het rijbewijs ingevorderd. Het hoogste score bedroeg 845 ug/l.

Fietser gewond na aanrijding

Warmenhuizen, maandag 11 oktober 2004.

Maandagmorgen omstreeks 07.15 uur raakte een fietser ernstig gewond bij een aanrijding op de Trambaan. De man reed daar met zijn fiets toen hij, op het moment dat hij werd ingehaald door een personenauto bestuurd door een 60-jarige man uit Tuitjenhorn, plotseling linksaf sloeg. Een aanrijding was het gevolg waarbij de fietser gewond raakte aan zijn hoofd. Hij liep weg van de plaats van de aanrijding zonder te reageren op aanroepen en vragen van de bestuurder van de auto. Kort daarop meldde de fietser zich bij een bedrijf waar hij buiten bewustzijn raakte . De man is met onbekend letsel aan zijn hoofd overgebracht naar het ziekenhuis in Alkmaar en daar opgenomen.

Dronken bromfietser botst tegen politieauto

Oudeschild, maandag 11 oktober 2004.

In de nacht van zondag op maandag werd een 45-jarige man uit Oudeschild aangehouden op de Schilderweg. Surveillerende agenten zagen de man rijden over genoemde weg. Toen hij de politieauto passeerde schrok hij mogelijk en verloor de macht over het stuur. Hij kwam ten val en reed tegen de politieauto aan. Bij controle bleek dat hij alcohol had gebruikt. Hij blies 835 ug/l. Dat is nagenoeg viermaal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Bij het ongeval raakte de bromfietser gewond aan zijn knie en hoofd. Hij is met een ambulance naar zijn woning gebracht.

Verdachte van zware mishandeling alsnog aangehouden

De Koog, maandag 11 oktober 2004.

Op verzoek van de politie Texel is het afgelopen weekend een 20-jarige Rotterdammer door de politie daar aangehouden. Hij is voor verhoor door rechercheurs van Texel overgebracht naar het bureau in Den Helder.
De man heeft inmiddels bekend dat hij iemand zwaar heeft mishandeld in een café aan de Dorpsstraat in De Koog. Dit feit vond plaats op zaterdag 31 juli 2004, omstreeks 03.30 uur. De Rotterdammer werd op dat tijdstip door portiers uit het café verwijderd omdat er tussen hem en enkele andere bezoekers ruzie was ontstaan. Bij de verwijdering uit het café sloeg de verdachte wild om zich heen. Hij raakte daarbij een argeloze bezoeker die niets met de vechtpartij van doen had. Deze bezoeker, een 25-jarige man uit De Koog, kreeg van de verdachte een vuistslag in zijn gezicht. Hierdoor brak hij zijn neus en liep hij letsel op aan zijn rechteroog. Hij kan daardoor, ook nu nog, minder met dat oog zien dan normaal. Na deze mishandeling vluchtte de verdachte en hij hield zich enige tijd schuil. Er wordt nu een proces-verbaal tegen hem opgemaakt. Door het slachtoffer zal een procedure in gang worden gezet om schade op hem te verhalen.