Politie Drenthe

maandagmiddag

Assen 11-10-2004

Politie bekeurt zwartvissers

MEPPEL - De politie heeft zaterdag in samenwerking met controleurs van de provincie Drenthe bij een visserijcontrole langs de Hoogeveensche Vaart tussen Meppel en Hoogeveen 17 keer proces verbaal opgemaakt tegen sportvissers die zich niet aan de regels hielden. Maar liefst zeven vissers waren aan het "snoeken" met levend aas. Verder kregen vier vissers een boete omdat ze niet in het bezit waren van de vereiste papieren. Drie vissers gingen op de bon omdat ze fuiken en palingkistjes bij zij hadden en nog drie vissers visten met meer dan het toegestane aantal hengels.

Forse schade na doorrijding

WESTERBORK - De politie zoekt getuigen van een doorrijding na aanrijding aan de Perkenslag in Westerbork. Een 33 jarige bestuurder van een tractor met oplegger parkeerde zijn combinatie maandagmorgen rond half elf op de parkeerhaven bij de skatebaan. Vlakbij, op de Homaat zou een vrachtauto hebben staan lossen.Zo'n twintig minuten later bleken er twee spiegels en een oranje zwaailamp van de tractor te zijn gereden. Ook de voorruit van de cabine was gebarsten. De politie komt graag in contact met mensen die iets kunnen vertellen over deze aanrijding.

Politie zoekt getuigen inbraak

EMMEN - Bij een inbraak in de Readshop aan de Houtweg in Emmen hebben inbrekers tussen zondag 18.00 uur en maandagmorgen 08.00 uur voor een tot nu toe onbekend bedrag aan rookwaar gestolen. Verder is uit een muurkast een onbekend aan geld weggenomen. Men is het pand binnengekomen via het gebouw van de voormalige Rabobank. Naar de schade te oordelen moet dat met enig lawaai gepaard gegaan zijn. Getuigen worden verzocht zich te melden bij de politie.

Jeugdige winkeldievegges aangehouden

EMMEN - Twee meisjes van veertien jaar uit Schoonoord en de Kiel gaan de HALT procedure in nadat ze maandagmorgen door personeel van een warenhuis aan de Hoofdstraat in Emmen zijn aangehouden wegens winkeldiefstal. De dames hadden make-up, oorbellen, handschoenen, een sjaal en een muts in hun rugtas meegenomen zonder daarvoor te betalen. De ouders geïnformeerd over de aanhouding van hun dochters.