Symantec breidt distributiestrategie uit voor Symantec ON iPatch

Symantec

Gebruiksvriendelijke, kostenefficiënte oplossing vereenvoudigt patch managment voor kleine en middelgrote bedrijven

Leiden, 11 oktober 2004 -

Symantec (Nasdaq: SYMC), wereldwijd leider in informatiebeveiliging, kondigt een bredere distributiestrategie aan voor Symantec ON iPatch met de introductie van versie 1.1. Symantec ON iPatch is een patch managementoplossing die eenvoudig in gebruik is en de infrastructuur van bedrijven beschermt tegen bekende zwakke plekken. De oplossing werd voorheen enkel verkocht in combinatie met Symantec ON iCommand, Symantecs open en schaalbare softwaredistributie-oplossing voor bedrijfsomgevingen. Symantec ON iPatch is nu beschikbaar als betaalbare stand-alone oplossing voor MKB-bedrijven.

Symantec ON iPatch helpt systeembeheerders bij het automatiseren van het patch managementproces. Symantec ON iPatch stelt snel en pro-actief de status van computersystemen vast, identificeert ontbrekende Microsoft beveiligingspatches en installeert deze automatisch op individuele computers, groepen computers of simultaan automatisch binnen de gehele organisatie.

Symantec ON iPatch vereenvoudigt en versnelt het uitrolproces van patches doordat het niet meer nodig is eerst een agent op de betreffende computer te installeren. In aanvulling op deze aanpak kunnen grote ondernemingen, die een volledige lifecycle managementoplossing vereisen met een agent-gebaseerd model, Symantec ON iPatch implementeren in combinatie met Symantec ON iCommand.

Symantec ON iPatch 1.1 is een belangrijke component binnen de strategie van Symantec om oplossingen te bieden die de integriteit van informatie beschermen, door zich te richten op drie belangrijke aspecten van de infrastructuur van een organisatie: het beheer van beveiliging, systemen en opslag.
Symantec ON iPatch beschikt over de volgende capaciteiten:
* Meervoudige scan-opties Symantec ON iPatch bezit scan configuratie-templates die op maat gemaakt kunnen worden. Zo ondersteunen zij het scannen van IP-adressen, computernamen, domeinnamen, Active Directory, of bestanden met IP-adressen of computernamen;

* Patch-identificatie De oplossing gebruikt een XML-bestand met informatie over welke patches beschikbaar zijn, de bestanden, bestandsversies en checksums van iedere patch en de locatie op de gescande computer;

* Engine voor scannen en uitrollen De Symantec ON iPatch engine voor scannen en uitrollen, identificeert de juiste patches voor elke computer en biedt de parameters voor installatie of uitrol die nodig zijn voor het ongemerkt installeren van de patch;
* Rapporteren De Symantec ON iPatch rapportagemodule ondersteunt een grote verscheidenheid opties voor filteren en exporteren, om rapporten op maat te genereren. Rapporten bevatten gedetailleerde informatie over iedere gescande computer, ontbrekende patches en informatie over iedere beveiligingspatch, waaronder de Microsoft Bulletin ID, het Knowledge Base Article (KB-nummer) en de ernst van de kwetsbaarheid.

* Beveiliging Symantec ON iPatch gebruikt gedetailleerde patch-analyses en -validatie om onderscheid te kunnen maken tussen rechtmatige bestanden en trojaanse bestanden. Alle patches moeten drie signature-validatie checks ondergaan en wanneer de validatie faalt wordt de patch niet geïnstalleerd.

* Standaard architectuur Symantec ON iPatch gebruikt industriestandaarden als JET en SQL databases voor de opslag van patch scanresultaten, XML voor toegang tot de patch-informatiedatabase en Active Directory voor toegang tot informatie over gebruikers en gebruikersgroepen.

Beschikbaarheid
Symantec ON iPatch wordt aangeboden middels een OEM-overeenkomst met Shavlik Technologies, als onderdeel van Symantecs acquisitie van ON Technology eerder dit jaar. Symantec ON iPatch is per direct beschikbaar. Organisaties die op zoek zijn naar een reseller of distributeur kunnen kijken op internet:
http://www.symantec.nl/partners_nl.

Over Symantec
Symantec, wereldwijd marktleider in informatiebeveiliging, biedt consumenten, bedrijven en service providers een brede reeks softwareoplossingen, appliances en diensten voor de beveiliging en het beheer van hun IT-infrastructuur. Op de consumentenmarkt is Symantec vooral bekend van producten die onder de naam Norton worden aangeboden. Het hoofdkantoor is gevestigd in Cupertino, Californië, en het bedrijf heeft vestigingen in meer dan 35 landen.Symantec Benelux heeft vestigingen in Leiden (Nederland) en Wemmel (België). Meer informatie over Symantec en haar producten is te vinden op de website: www.symantec.nl.

---

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Mascha Monasso, Symantec, tel. +31 (0)71 408 3188 , e-mail: mascha_monasso(at)symantec.com.
Winnie Silvertand,Whizpr, tel. +31 (0)317 410 483, e-mail: symantec(at)whizpr.nl