Provincie Utrecht

Persbericht

Provinciale staten bieden De Bilt hulp

11-10-2004
Provinciale staten van Utrecht onderschrijven bijna unaniem de bevindingen en aanbevelingen van de statencommissie die onderzoek deed naar het verstoorde vertrouwen tussen de inwoners van de voormalige gemeente Maartensdijk en de gemeente De Bilt. In de vergadering van provinciale staten van donderdag 7 oktober benadrukten diverse woordvoerders daarbij, namens hun fractie, dat het terugdraaien van de gemeentelijke herindeling geen oplossing is. Met de gemeentelijke autonomie als principieel uitgangspunt besloten provinciale staten hulp aan te bieden aan de gemeente De Bilt bij het lokale proces dat moet leiden tot herstel van vertrouwen. De staten hopen daarbij op een royale reactie van het gemeentebestuur van De Bilt.

Diverse fractiewoordvoerders spraken hun waardering uit voor de initiatiefnemers van het burgerinitiatief 'Waarom Maartensdijk boos is'. Initiatiefnemers en inwoners die de petitie ondertekenden hebben daarmee niet alleen hun betrokkenheid bij de lokale gemeenschap kenbaar gemaakt maar ook een weg gevonden om tot oplossingen voor het verstoorde vertrouwen te komen.

Provinciale staten hadden ook waardering voor de kritische noot die de commissie plaatst bij de rol van de provincie Utrecht bij de herindeling van Maartensdijk en De Bilt. Provinciale staten hebben dan ook besloten aan gedeputeerde staten te vragen de aanbevelingen van de commissie op dit punt voor toekomstige herindelingen verder vorm en inhoud te geven.

Provinciale staten van Utrecht zullen over één jaar evalueren wat er met de aanbevelingen van de commissie in de praktijk gedaan is, voor wat betreft de faciliterende rol van de provincie.

De volledige tekst van de rapportage rapportage "Werken aan vertrouwen" kunt u vinden onder Bestuur/ PS/ Nieuws (plaatje)/Overig nieuws

Laatst gewijzigd op 10/11/2004 04:11:39 PM. Paginabeheer: Victor.Steultjens@provincie-utrecht.nl