Provincie Zeeland



Stationsbrug hindert scheepvaart- en wegverkeer

De scheepvaart op het Kanaal door Walcheren is van maandag 11 oktober, 8.00 uur, tot vrijdag 15 oktober, rond 17.00 uur, gestremd voor het scheepvaartverkeer.
De besturings- en bedieningsinstallatie van de Stationsbrug wordt in die week naar de andere kant van het kanaal verplaatst. De verhuizing is het gevolg van de gewijzigde verkeerssituatie aan de kant van het NS-station, waar het fietspad is verbreed om in twee richtingen te kunnen gebruiken. Voor de bruginstallatie is een nieuw onderkomen gebouwd aan de binnenstadskant.
Van de gelegenheid wordt gebruik gemaakt onderhoudswerk uit te voeren aan de Keersluisbrug in Vlissingen en de Draaibrug in Souburg. Tijdens het werk aan de Stationsbrug zal ook het wegverkeer hinder ondervinden. Op sommige dagen zal er een aantal korte stremmingen zijn. De brug is voor alle verkeer gesloten op woensdag 13 oktober van 12.30 tot 18.00 uur, en op donderdag 14 oktober van 7.30 tot 18.00 uur. Het verkeer wordt dan omgeleid over de Schroebrug in Middelburg. Voor voetgangers worden pendelbussen ingezet.
Als gevolg van de veranderingen bij de Stationsbrug in Middelburg moeten er aanpassingen worden doorgevoerd aan het bedieningssysteem op het Sluizencomplex in Vlissingen. Tijdens die aanpassingen moet de scheepvaart rekening houden met proefdraaiingen.

23 september 2004, mw. J.C. van Nieuwenhuijze, tel. 0118-631402, nr. 92/04