Gemeente Nijmegen

Bedrijvenloket geeft ondernemers informatie over brandveiligheid

De Brandweer Nijmegen doet mee met de Nationale Brandpreventieweek 2004. Het thema van dit jaar is "Brandveiligheid, een gezamenlijke Onderneming". In dit kader bestaat de mogelijk voor ondernemers en hun personeel om hun kennis van brandveiligheid te testen. De brandweer is daarom in de periode van maandag 11 oktober tot en met vrijdag 15 oktober van 10.00 tot 16.00 uur aanwezig in het Bedrijvenloket. Het Bedrijvenloket is gevestigd in de Stadswinkel, Mariënburg 75.

Vanuit een informatiestand wordt voorlichting gegeven over het fenomeen brand en rook, en de brandveiligheid. Hierbij wordt benadrukt dat behalve de eigenaren en beheerders van de panden ook bezoekers in een bepaalde mate verantwoordelijkheid dragen voor de brandveiligheid

Kennistest
Weten bezoekers hoe ze snel naar buiten kunnen komen bij brand, waarschuwen ze personeelsleden wanneer de nooduitgang geblokkeerd is, volgen ze de aanwijzingen van het personeel als er brand uitbreekt? Wat weten ze van het effect van brand? Met deze en andere vragen zullen bezoekers worden geconfronteerd. Zij mogen uit een aantal meerkeuzevragen het juiste antwoord zien te halen. En wat het correcte antwoord is, wordt getoond op een cd-rom, waarvoor realistisch beeldmateriaal is gebruikt om de kracht van brand en rook te laten zien.
De brandweer hoopt dat zoveel mogelijk mensen aan de test mee zullen doen of voor informatie de stand zullen bezoeken.

(Noot voor de pers:
Voor meer informatie kan men bellen met de heer B. Maassen, medewerker afdeling preventie Directie Brandweer Nijmegen, telefoon (024) 329 75 94. Telefoon Stadswinkel (024) 329 98 00)