Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Den Haag, 6 oktober 2004

KIES JE FAVORIETE CARTOON VOOR

ZONDAG 31 OKTOBER

Het is weer tijd voor "Sunday Showdown"! Iedere maand gaan de populairste cartoonhelden van Cartoon Network de strijd met elkaar aan voor de hoofdprijs: een acht uur durende marathon van de winnende cartoon.

In oktober kun je weer stemmen op je favoriete toon. Van 11 - 26 oktober kun je via www.cartoonnetwork.nl of www.cartoonnetwork.be

kiezen tussen 3 cartoons. De winnende cartoon wordt op zondag 31 oktober uitgezonden in een marathon van 10.00 uur - 18.00 uur.

In oktober kun je kiezen uit:

Time Squad:
Time Squad gaat over de avonturen van een groep Time Cops (tijdpolitie) die bestaat uit Larry 3000, een alwetende robot, de overijverige Officier Buck Tuddrussel, een taaie jongen die graag de baas speelt en de 8-jarige wees Otto Osworth, het brein en geweten van de groep. Dit merkwaardige trio leeft in het jaar 100 miljoen en reist terug in de tijd om ervoor te zorgen dat de geschiedenis zijn juiste beloop krijgt.

Of ze nu Einstein moeten overhalen om zijn carrière als tweedehands autohandelaar op te geven en voor de wetenschap te kiezen, Napoleon moeten helpen om wat assertiever te zijn of Abraham Lincoln moeten overtuigen dat eerlijk beleid loont, het trio gaat erop af en zorgt ervoor dat de geschiedenis geen geweld wordt aangedaan!

Codename: Kids Next Door
KND is het verhaal van vijf buitengewone 10-jarige kids die gezamenlijk ten strijde trekken om kinderen te bevrijden van het tirannieke gedrag van volwassenen, vooral van ouders. Tenslotte zijn het de volwassenen die je tegenhouden wanneer je allerlei leuke dingen wil doen zoals de hele nacht opblijven, eten wat je wil, en een supervette onderzeebootbasis bouwen bij de kust van Paraguay.

Het zijn je ouders die zorgen dat je naar school moet, die je karweitjes laten doen in en rond het huis en die willen dat je pianolessen volgt.

En in die zeldzame gevallen dat de volwassenen je niet op de huid zitten heb je allerlei tieners die je in de rondte commanderen! En dan laten we de kinderen van je eigen leeftijd die het niet eens zijn met jouw wereldvisie nog maar even buiten beschouwing!

Nou vergeet ze allemaal maar lekker. Deze kinderen hebben andere plannen. Ze hebben een team gevormd dat heet de Kids Next Door (maar je kunt ze ook gewoon de KND noemen) die iedereen uit de weg ruimt die hun pad hinderlijk doorkruist.

Courage het bange hondje:
De serie, Courage, het bange hondje, gaat over het leven van een ontzettend bang hondje dat regelmatig zijn baasjes, een oud echtpaar dat op een boerderij woont, moet beschermen tegen paranormale verschijningen die hun simpele levens bedreigen.

Courage is van het type hond dat zeer aanhankelijk is en gezien kan worden als een allemansvriend. Als verstoten pup werd hij, geheel vervuild en ondervoed, gevonden aan de kant van de weg, door een aardig oud vrouwtje, genaamd Muriel. Zij gaf hem te eten, waste hem en noemde hem Courage omdat hij al die gruwelijkheden overleefde.

Courage wil alles doen om zijn bazin te beschermen tegen al het kwaad dat op haar af zou kunnen komen. In ruil daarvoor wil Courage niets anders dan op haar schoot liggen en worden geknuffeld. Jammer genoeg is Muriel niet alleen. Ze is getrouwd met een boer, genaamd Eustace, die er behagen in schept Courage de stuipen op het lijf te jagen. Ondanks het feit dat Muriel de enige is die hij het meest vertrouwt klampt hij zich, wanneer er gevaar opdoemt, altijd vast aan Eustace.

Als een waakhond is Courage verdacht op alles en iedere onbekende en denkt daarbij altijd aan het ergste. Diep van binnen is Courage bang dat hij Muriel zal verliezen en dat hij weer in de steek gelaten wordt.

Courage heeft contact met de buitenwereld via zijn computer op de zolder van de boerderij. Het stelt hem in staat informatie te vergaren zonder daarbij van Eustace en Muriel afhankelijk te hoeven zijn.

Meestal gedraagt en beweegt Courage zich als mens, behalve wanneer Eustace, de boer, bij hem is. Dan gedraagt hij zich weer als een echt klein hondje

Zondag 31 oktober kunnen de kijkers tussen 10.00 uur en 18.00 uur genieten van de winnende marathon.


---

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht