Ingezonden persbericht

Nederland unieke webgids rijker

HILVERSUM, 20041011 -- Nederland heeft de primeur van de lancering van de nieuwste webgids; de Site-SeeingTour (http:\\www.site-seeingtour.nl). Volgens de initiatiefnemer is het de nieuwste, leukste en makkelijkste manier van surfen op internet, waarbij bezoekers elkaar de weg wijzen".


Een tour is het beste te vergelijken met een geautomatiseerde webring. Met één toevoeging; De gids, de samensteller van de tour, kan elke bezochte site in de tour van zijn commentaar voorzien. Daarmeen kan hij zijn, bij eerdere bezoeken opgedane, kennis over een aantal internetsite's met het publiek delen.
Op deze website hebben bezoekers dan ook twee keuze's. Ze kunnen 'reiziger' of 'gids' worden. Dat laatste doen ze door zich aan te melden en zelf een tour samen te stellen met behulp van een eenvoudige interface.

Als een bezoeker op een 'tourlink' op de homepage klikt, start er een nieuw browserscherm met daarin 'de player'. In deze 'player' vindt men informatie over de lengte van de tour, het aantal te bezoeken sites en een tekstvenster met commentaar van de gids. Daarnaast beschikt 'de player' over een 'controlpanel'. Een 'reiziger' kan met dit 'panel' zelf bepalen hoe lang de tour stilstaat bij iedere site. Tevens kan hij met dit panel de tour pauzeren en interessante sites van de tour toevoegen aan zijn eigen favorieten. Aan het einde van elke tour kan hij een cijfer geven, zodat er een ranking op de homepage ontstaat, waarbij de beste tours bovenaan staan.

De Site-SeeingTour heeft ook een unieke zoekmachine. Waarbij niet alleen op de site en op internet gezocht kan worden maar ook in acht veilingsites. Bij deze zoekmachine kunnen de relevante resultaten van een zoekopdracht aangevinkt worden, om deze vervolgens in een tour voorbij te laten komen. Op deze wijze kan in korte tijd een aantal geselecteerde sites bekeken worden, zonder contstant de resultatenlijst te moeten terugzoeken.

De Site-SeeingTour speelt in op de behoefte van consumenten om sneller en makkelijker sites binnen een bepaald interessegebied te vinden en te bekijken. Daarnaast speelt het in op de trend om zelf zaken op internet te publiceren.

Er staan nu al een aantal bijzondere tours op deze webgids. Wat te denken van tours met namen als 'Beroemde Blinkende Bolides', 'Een hap uit mijn platenkast', 'Als je een baan zoekt' en 'Een vrijgezel die gaat pas slapen...'?