PPSI

PPSI steunt scholen in strijd tegen loverboys

PPSI steunt scholen in de strijd tegen loverboys, een gewaarschuwd meisje telt voor twee!

Scholen kunnen een belangrijke rol vervullen in het voorkomen van de Loverboy-problematiek op school, vindt het Project Preventie Seksuele intimidatie in het onderwijs (PPSI). Door het geven van voorlichting en alerte leerlingbegeleiding, kunnen scholen acquisitie door loverboys bemoeilijken. Een gewaarschuwd meisje telt voor twee.

Berichten in de media maken duidelijk: loverboys zijn overal! Van Leeuwarden tot Limburg ronselen ze meisjes en dwingen hen uiteindelijk tot prostitutie. Ze lijken vrij spel te hebben, ook op scholen. De tweede kamer wil voorlichting over prostitutie en loverboys in het voortgezet onderwijs het liefst verplicht stellen.

PPSI neemt zijn verantwoordelijkheid en wijst scholen de weg naar een aanpak van loverboys in de schoolomgeving. PPSI organiseert samen met hulporganisaties als Pretty Woman, en Scharlaken koord de conferentie 'Lagen, listen, loverboys...Vertrouwenspersonen en de koninklijke weg bij klachten' op 14 oktober 2004 in Amersfoort.

De belangstelling vanuit de scholen voor deze conferentie is overweldigend. Meer dan 300 deelnemers uit het voortgezet onderwijs meldden zich aan. Voor de 150 belangstellenden die niet meer geplaatst konden worden, herhaalt PPSI de conferentie op 25 januari a.s.


---


--Noot voor de redactie,