VODAFONE
http://www.vodafone.nl

Vodafone biedt als eerste UMTS roaming in 10 landen

Maastricht, 11 oktober 2004 - Vanaf vandaag kunnen Vodafone klanten die gebruik maken van de UMTS datakaart voor de laptop of van Vodafone live! met UMTS deze diensten ook gebruiken in 10 landen in Europa en Azië. Vodafone is de eerste operator in Nederland die het klanten mogelijk maakt om hun UMTS diensten ook te gebruiken wanneer ze in het buitenland zijn. Met dezelfde snelheid en net zo makkelijk in het gebruik als in Nederland.

Vodafone klanten kunnen vanaf vandaag UMTS diensten ook gebruiken in Spanje, Italië, Duitsland, Engeland, Portugal, Zweden, Griekenland, Japan, België (Proximus) en Frankrijk (SFR). In deze landen maken klanten gebruik van de Vodafone UMTS netwerken en de UMTS netwerken van Vodafone partners.

Meeste landen

Als er geen UMTS dekking is, schakelt het Vodafone netwerk automatisch over naar GPRS. Hierdoor kunnen Vodafone klanten via het GPRS netwerk in bijna 50 landen in Europa, Azië en Amerika gebruik maken van diensten zoals Vodafone live!, de Blackberry en de insteekkaart voor de laptop. Bovendien kunnen klanten mobiel bellen en SMS-en via het GSM netwerk in 181 landen wereldwijd. Vodafone is daarmee de leider in Nederland doordat zij klanten via het GSM-, GPRS-, en UMTS netwerk mobiele diensten aanbiedt in het grootste aantal landen in de wereld. De unieke roamingmogelijkheden van Vodafone zijn een direct voordeel van de intensieve internationale samenwerking tussen de 26 Vodafone bedrijven en 13 partnernetwerken over de hele wereld.

/ / / / / / / / / / / / / /

Vodafone Libertel N.V.

Vodafone is een van de grootste mobiele telecommunicatiebedrijven in Nederland en maakt deel uit van de wereldwijde Vodafone Group, het grootste telecommunicatiebedrijf voor mobiele telefonie ter wereld met 139,2 miljoen klanten. De Vodafone Group heeft deelnemingen in het aandelenkapitaal van mobiele operators in 26 landen. Daarnaast heeft zij een samenwerkingsverband met netwerken in 13 landen.