Eemland zuid, 08.50 uur

Utrecht 11-10-2004 - Nieuwsberichten district Eemland zuid

Vernieling

AMERSFOORT In de nacht van zondag 10 op maandag 11 oktober werd een man aangehouden na vernieling van een auto.

Rond middernacht bevond een 33-jarige man uit Nijkerkerveen zich in een horecagelegenheid aan de Sint Bonifaciusstraat. Hij kreeg het aan de stok met een 33-jarige man uit Amersfoort. Deze Amersfoorter had zich ook al vervelend gedragen tegenover andere klanten. Beide mannen gingen naar buiten, waar een korte vechtpartij tussen hen ontstond. Vervolgens ging de Nijkerkervener de gelegenheid weer binnen.

De Amersfoorter liep daarop naar de auto van de Nijkerkervener en vernielde die met behulp van een kliko. Daarbij werden meerdere ruiten vernield en liep ook de rechterzijde van de auto schade op. Na de vernieling ging de verdachte er vandoor.

Politiemensen stelden een onderzoek in de omgeving in. De verdachte kon daarbij in een brandgang worden aangehouden. Hij verkeerde duidelijk zwaar onder de invloed van alcohol en is in het politiebureau ingesloten.

Uit boom gevallen

AMERSFOORT Op zondag 10 oktober raakte een meisje gewond bij een val.

Rond 13.55 uur was een 11-jarige meisje uit Amersfoort op de Bosweg in een boom geklommen. Vanaf ongeveer 5 à 6 meter hoogte viel zij uit de boom en kwam op haar voeten terecht. Zij is met vermoedelijk gebroken benen per ambulance naar het Lichtenbergziekenhuis in Amersfoort gebracht.