Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Kabelsector blij met belangrijkste uitgangspunten Impulscommissie Breedband

Den Haag, 11 oktober 2004. VECAI is na eerste bestudering van het rapport van de Impulscommissie tevreden over de uitgangspunten die de Commissie hanteert. Rob van Esch, directeur van VECAI: "Het maakt de Impulscommissie niet uit met welke techniek je breedband levert. Dat is goed nieuws. Misschien helpt het advies om af te komen van de eenzijdige nadruk in veel gemeentelijke projecten op één techniek, namelijk glasvezel."

Verder stelt de Impulscommissie dat de investeringen in infrastructuur vanuit de markt moeten komen. Ook daar is de kabelsector blij mee. Daarenboven constateert de Commissie dat de feitelijke benutting van de infrastructuren te wensen overlaat. Van Esch: "Dat is precies wat we in onze sector al eerder hebben geconstateerd. Daarom is aan het begin van dit jaar het Platform Nederland Breed opgericht." Het Platform stelt zich als doel om maatschappelijke breedbanddiensten een duw in de goede richting te geven.

VECAI ziet de technologieneutraliteit als een belangwekkend uitgangspunt van dit advies. Tegelijk wil de Commissie de G4 een voortrekkersrol laten spelen in de ontwikkeling van breedbandnetwerken en -diensten. Momenteel worden de voornemens van de G4 echter bepaald door een sterk technologiegedreven denken. "Als dit advies betekent dat de G4 ook technologieneutraal gaat denken, dan kunnen we spreken van een enorme stap vooruit in de breedbanddiscussie", aldus Van Esch.

Het advies van de Commissie is het begin van een nieuw breedbandtraject, en veel van de voornemens moeten nog verder worden uitgewerkt. De kabelsector is volop bereid om waar mogelijk haar bijdrage te leveren in de toekomstige discussies.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Rob van Esch, algemeen directeur van VECAI, via telefoonnummer 070-3053333 / 06-20600535. VECAI is de koepelorganisatie van Nederlandse kabelbedrijven. De taak van VECAI is het behartigen van de belangen van de Nederlandse kabelbranche.