Koninklijke Ahold


Persbericht

Koninklijke Ahold N.V. Corporate Communicatie

Datum: 11 oktober 2004

Ahold ontvangt arbitrage-uitspraak inzake de
putoptie op het belang van Canica in ICA AB

Zaandam, 11 oktober 2004 ­ Ahold heeft vandaag bekendgemaakt dat zij de uitspraak heeft ontvangen van het Zweedse arbitragetribunaal betreffende de premie die onderdeel is van de prijs van de putoptie die is uitgeoefend door Canica AS ("Canica") met betrekking tot haar belang van 20% in de Scandinavische joint venture ICA AB.

Het arbitragetribunaal heeft de argumenten die Canica naar voren heeft gebracht tegen het premiepercentage verworpen. Het tribunaal heeft het premiepercentage vastgesteld op 49,56%, welk percentage in overeenstemming is met de uitkomst van de waardering eerder gemaakt door de waarderingdeskundige aangesteld door de partners in ICA AB.

Op 12 juli 2004 heeft Canica Ahold in kennis gesteld van de uitoefening door Canica van haar putoptie met betrekking tot haar 20% belang in de joint venture ICA AB. Volgens de aandeelhoudersovereenkomst tussen Ahold, Canica en de derde joint venture partner, ICA Förbundet Invest AB ("ICA Förbundet"), is Ahold verplicht de aandelen te kopen die door Canica worden aangeboden. De prijs zal volgens de aandeelhoudersovereenkomst worden bepaald door middel van een waarderingsprocedure. Volgens deze procedure zal de prijs van de aandelen gelijk zijn aan 20% van de "Revised Equity Value" (herziene vermogenswaarde) van ICA AB plus een premie. De "Revised Equity Value" van ICA AB is de reële marktwaarde van de aandelen (als ware ICA AB genoteerd aan de beurs van Stockholm, exclusief een overnamepremie). De partijen onderhandelen over de benoeming van een deskundige om de Revised Equity Value vast te stellen. De hoogte van de premie is nu vastgesteld op 49,56%.

Albert Heijnweg 1, Zaandam Postbus 3050, 1500 HB Zaandam Tel.: +31 (0)75 659 5720 http://www.ahold.nl Fax: +31 (0)75 659 8302
1/2

Op 19 juli 2004 maakte Ahold tevens bekend dat zij een overeenkomst is aangegaan met ICA Förbundet tot verkoop door Ahold van de helft van de aandelen in ICA AB, die Ahold op haar beurt zal kopen ingevolge de putoptie die door Canica is uitgeoefend.

Zodra de prijs van de aandelen die door Canica zijn aangeboden is vastgesteld, zal Ahold een nader persbericht uitgeven. Ahold is voornemens de aandelentransactie te financieren uit de beschikbare kasmiddelen.

Ahold Corporate Communicatie: 075 ­ 659 5720


---
Bepaalde uitspraken in dit persbericht of persberichten waarnaar dit persbericht verwijst zijn `forward-looking statements' in de zin van het Amerikaanse effectenrecht en Ahold beoogt dat deze vallen onder de zogeheten `safe harbors' waarin dit effectenrecht voorziet. De forward-looking statements omvatten, maar zijn niet beperkt tot, uitspraken betreffende de verwachte afronding van de koop door Ahold van Canica's belang in ICA AB, uitspraken betreffende de verwachte afronding van de koop door ICA Förbundet van de helft van de aandelen in ICA AB welke door Ahold van Canica zullen worden verkregen, uitspraken betreffende de aandelenverhoudingen van Ahold en ICA Förbundet in ICA AB, uitspraken betreffende de wijze waarop de prijs voor een dergelijke aandelenverkoop aan ICA Förbundet wordt bepaald, uitspraken betreffende de beëindiging van de afspraken over de putoptie zoals vastgelegd in de aandeelhoudersovereenkomst en uitspraken betreffende het verwachte boekhoudkundige effect van deze transacties. Deze forward-looking statements zijn onderhevig aan risico's, onzekerheden en andere factoren waardoor werkelijke resultaten aanmerkelijk kunnen verschillen van toekomstige resultaten welke tot uitdrukking zijn gebracht in de forward- looking statements. Er zijn belangrijke factoren waardoor werkelijke resultaten aanmerkelijk kunnen verschillen van de informatie in deze forward-looking statements. Belangrijke factoren waardoor werkelijke resultaten aanmerkelijk kunnen verschillen van de informatie welke tot uitdrukking is gebracht in deze forward-looking statements omvatten, maar zijn niet beperkt tot, het resultaat van de arbitrageprocedure tussen Ahold en Canica, het vermogen van Ahold en Canica om overeenstemming te bereiken over de waardering, de uitkomsten van te volgen waarderingsprocedures, het relatieve bedrag betaald door Ahold en ICA Förbundet per aandeel in ICA AB en de maatregelen van gerechtelijke en overheidsinstanties en derden. Veel van deze factoren zijn voor Ahold niet beheersbaar en evenmin voorspelbaar. Met het oog op deze onzekerheden, wordt lezers geadviseerd behoedzaam om te gaan met deze forward-looking statements, die uitsluitend geacht worden te zijn gedaan per de datum van dit persbericht. Ahold neemt, tenzij daartoe gehouden ingevolge toepasselijk effectenrecht, geen verplichting op zich om (een) gewijzigde forward-looking statement(s) te publiceren naar aanleiding van al dan niet voorziene gebeurtenissen of omstandigheden die zich voordoen na publicatie van dit persbericht. Buiten Nederland presenteert Koninklijke Ahold N.V. ­ dat is haar statutaire naam ­ zich onder de naam `Royal Ahold' of kortweg `Ahold'.

---


---