Ingezonden persbericht


CNN Türk op de kabel in Nederland

CNN Türk, de 24-uursnieuwszender in de Turkse taal, is nu ook te zien in Nederland. Het is voor het eerst dat de zender in het Turks beschikbaar is buiten Turkije.

CNN Türk is nu beschikbaar in het digitale pakket van Lijbrandt Telecom Nederland BV en wordt deze maand ook gelanceerd in het digitale pakket bij CAIWAY RTV van CAIW (voorheen CAI Westland).

"CNN's strategie om haar activiteiten ook uit te breiden met niet-Engelstalige diensten zorgt voor een nog bredere verspreiding van het nieuws naar de verschillende doelgroepen. Wij zijn daarom zeer verheugd dat we in Nederland kunnen starten met het bedienen van de Turkse gemeenschap" aldus Alison Mordue, Commercial Director voor de regio voor CNN's moedermaatschappij Turner Broadcasting System (TBS) Europe. "Dit is een prima voorbeeld van hoe de ontwikkeling van digitale kabeltelevisie leidt tot een breder aanbod waardoor kleinere doelgroepen kunnen worden bediend die voorheen niet aan bod kwamen op de kabel."

De start van CNN Türk in Nederland valt tegelijk met de viering van haar vijfde verjaardag, na een enerverend jaar met o.a. de lancering van www.cnnturk.com

afgelopen mei die de wereldwijde Turks sprekende gemeenschap voorziet van lokaal en internationaal nieuws.

"CNN Türk heeft zichzelf bewezen als een gerespecteerd nieuwsmerk in de vijf jaar sinds de lancering, tijdens de nasleep van de aardbeving in Istanboel in 1999," aldus Chris Cramer, president van CNN International. "CNN Türk heeft keer op keer bewezen in staat te zijn het nieuws snel en accuraat te brengen, voorzien van de juiste context. Het is voor ons een spannende ontwikkeling dat nu de Nederlands-Turkse bevolking toegang heeft tot het CNN nieuws in de eigen taal."

CNN Türk is opgericht in 1999, als joint venture tussen Turner Broadcasting System en de Dogan Media Group, en wordt zowel via de ether als de kabel uitgezonden naar circa 7 miljoen Turkse huishoudens. CNN Türk is de enige nieuwszender van CNN die 24 uur per dag in de lokale taal uitzendt en geheel wordt verzorgd buiten Atlanta. Daarnaast is het de enige zender in Turkije met een internationale media partner.

CNN Türk News Group bestaat uit CNN Türk News Television, CNN Türk Radio, CNN Türk Inflight, CNN Türk Mobile en cnnturk.com.

Naast CNN Türk zijn in Nederland meerdere zenders te zien van de Turner familie i.c. CNN International, Cartoon Network en TCM, beschikbaar via analoge en/of digitale platforms.


---

Voor meer informatie (