MediaPlaza




Workshop Aan de slag met open source bij de overheid

Speciaal voor managers en beleidsmakers

Introductie
Media Plaza, Utrecht
Dinsdag 12 oktober
13:30 - 17:30 uur

De overheid heeft de laatste jaren veel belangstelling voor open source software. Als beleidsmaker stimuleert de overheid het gebruik van open source en open standaarden. De Kamer heeft eind 2002 de motie Vendrik aanvaard, die eist dat de overheid in 2006 uitsluitend gebruik maakt van open standaarden. Verder wordt in deze motie het kabinet opgeroepen aan te geven of en hoe open source software een rol kan spelen.
Welke vragen zullen behandeld worden?

* Is OSS al volwassen genoeg op het gebied van kosten, veiligheid, aansprakelijkheid en ondersteuning?

* Wat zijn de (on) mogelijkheden van OSS bij de overheid in de front- en back-office?

* Draagt OSS bij aan een succesvolle integratie tussen systemen?
* Biedt OSS mogelijkheden voor filesharing, samenwerking over meerdere vestigingen?

* Hoe kan ik de kwaliteit van OSS beoordelen?
* Is er voor elke toepassing een volwaardig alternatief?
* Wat is het belang van open standaarden?

Voor wie is deze workshop bedoeld?
Deze workshop is in het bijzonder gericht op IT-managers binnen overheidsorganisaties. Dit zijn organisaties die reeds een eerste stap hebben gezet op weg naar werken met OSS. Beoogde functionarissen zijn Hoofd I&A, I&A Coördinatoren, Architecten en Projectmanagers. Echter iedere andere functionaris die aan de slag wil met OSS, wordt van harte uitgenodigd deel te nemen aan de workshop. Deze workshop is niet bedoeld voor (IT-) consultants.

Deze workshop is speciaal bedoeld voor organisaties met meer dan 300 werkplekken.
Tijdens deze workshop ligt de nadruk op zaken als kosten en baten (total cost of ownership) en minder op techniek. Deze workshop is derhalve meer geschikt voor beleidsmakers.

Een inhoudelijke bijdrage leveren?
Wilt u een inhoudelijke bijdrage leveren aan dit evenement of heeft u een interessante interactieve demo, neemt u dan contact op met Jim de Haas, telefoonnummer (030) 291 41 12 of via e-mail jim.dehaas@mediaplaza.nl .

Wat zijn de voorwaarden?
Er is plaats voor maximaal 25 deelnemers per workshop, wees er snel bij en schrijf u nu kosteloos in. Indien u door omstandigheden niet aanwezig kunt zijn verzoeken wij u vriendelijk dit uiterlijk twee weken voor datum van de workshop te melden. Bij te laat afmelden of afwezig zonder bericht zijn wij genoodzaakt EUR100 voor facilitaire kosten in rekening te brengen.
Deze workshop maakt deel uit van het programma Aan de slag met open source en wordt u aangeboden door Ministerie van Economische Zaken. Uitvoering Media Plaza in samenwerking met Syntens OASE en OSOSS .