Port of Rotterdam

Het Rotterdams Onderwijscafé kiest het ruime sop

4-10-2004 14:45:00

Datum: Dinsdag 12 oktober 2004
Tijd: 16.30 uur tot 20.30 uur

Op dinsdag 12 oktober krijgen groep 8-leerkrachten uit het basisonderwijs en andere docenten en decanen uit het voortgezet en middelbaar onderwijs de kans om de veelheid te zien van beroepen en daartoe benodigde opleidingen in het haven- en industriegebied. De Rotterdamse haven biedt vele toekomstmogelijkheden voor jongeren. De genodigden varen naar het EIC Mainport Rotterdam te Rozenburg. De vaartocht biedt hen een verrassende blik op de bedrijvigheid in de wereld van Mainport Rotterdam. De interactieve tentoonstelling in het EIC met zijn simulatoren en computerprogramma's laat zien hoe boeiend, veelzijdig en dynamisch het werk in de haven is. Zo kunnen de leerkrachten hun leerlingen goede voorlichting bieden bij hun school- en vakkenkeuze.

De Dienst Stedelijk Onderwijs (DSO) organiseert in samenwerking met het Havenbedrijf Rotterdam (HbR), het Educatief Informatie Centrum Mainport Rotterdam (EIC) en het Scheepvaart en Transport College (STC) dit uniek 'varend onderwijscafé'.

Het Rotterdams Onderwijscafé is een gezellig en spraakmakend café bestemd voor allen die betrokken zijn bij het Rotterdamse onderwijs. Het onderwijscafé is thematisch van opzet, informatief en speelt in op de actualiteit.

Havenbedrijf Rotterdam
04-10-2004