Gemeente Rotterdam

Commissieberichten 12 t/m 14 oktober 2004

Commissie voor Fysieke Infrastructuur en Verkeer Dinsdag 12 oktober, 09.30 uur
Een van de onderwerpen is de openbaar vervoerverbinding tussen Berschenhoek, Berkel en Rodenrijs en het OV-knooppunt Alexander. De commissie vergadert verder over de vervroegde aanleg van een halte van Randstadrail aan het Meijersplein. De aanleg is nodig in verband met de versnelde uitvoering van de woningbouwplannen in de polder Zestienhoven.

Commissie voor Economie, Haven en Milieu
Woensdag 13 oktober, 09.30 uur
Op de commissieagenda staat de notitie 'To c or not to c', over de reductie van CO2 . Daarna wordt het thema 'Internationaal onderwijs als randvoorwaarde voor de vestiging van bedrijven' besproken. Ook het actieplan Werk en Arbeidsmarkt komt aan de orde.

Commissie voor Sociale Zaken en Onderwijs
Woensdag 13 oktober, 14.00 uur
De commissie bespreekt de resultaten van het onderzoek naar de kindermishandeling in de Othman moskee. Daarna komt de collegebrief over een betere beheersing van de Nederlandse taal door nieuwkomers aan de orde. Tot slot vergadert de commissie over de notitie 'Uitstroom ID-banen en Inzet ReĂŻntegratieplaatsen'.

Commissie tot onderzoek van de Rekening (COR)
Woensdag 13 oktober, 15.00 uur, kamer sh 105 (stadhuis) In de commissie geeft de externe accountant (KPMG) een toelichting op het concept-controleplan 2004. De externe accountant is onlangs door de gemeenteraad benoemd.
De Rekenkamer Rotterdam licht het concept-werkplan van 2004 toe. Verder zal de commissie het tijdschema bespreken voor het Rechtmatigheidsonderzoek 2004.

Algemene Beschouwingen Begroting 2005
Vergadering gemeenteraad
Donderdag 14 oktober, 14.00 uur, Raadzaal
Op de agenda staan de Algemene Beschouwingen over de Begroting 2005. Tussen 27 oktober en 4 november wordt de begroting in de verschillende raadscommissies behandeld. De begrotingsbehandeling in de gemeenteraad is op 9 en 11 november.
Daarnaast vergadert de raad over de initiatiefvoorstel van de PvdA over het stellen van eisen aan sjorders en het wijzigen van de Havenverordening Rotterdam 2004.