Gemeente Utrecht

VOLLEDIG HERSTEL UTRECHTSE SINGEL STAP DICHTERBIJ

Enige tijd geleden is het water teruggekeerd in de singel tussen de Weerdsluis en het Paardenveld. Hierdoor komt het volledig herstel van de singelstructuur in Utrecht een stap dichterbij. Dinsdag 12 oktober sluit de heer J.H.C. van Zanen, wethouder Openbare Ruimte, deze eerste fase van het project 'Herstel singelstructuur' af met de presentatie van een speurtocht, die speciaal voor kinderen én volwassenen is ontwikkeld. De speurtocht leidt langs allerlei mooie plekjes van de singel en geeft historische en ecologische informatie. Ook wordt dinsdag de aanlegplaats voor recreatievaarders bij de Monicabrug met nieuwe sanitaire voorzieningen officieel in gebruik genomen.

Blauw-groen verbindingslint
Al ruim vier jaar werkt de gemeente aan het project Herstel Singelstructuur. Met dit project brengt de gemeente historische en milieu-elementen terug om de leefbaarheid in de stad te verbeteren. Hierdoor ontstaat een 'blauw-groene corridor' die stedelijke groengebieden met elkaar verbindt. De afgelopen maanden is een aantal afrondende activiteiten uitgevoerd in het gebied tussen de Weerdsluis en het Paardenveld. Zo zijn er muurplantjes aangebracht in de kademuur tussen de Monicabrug en het Paardenveld en ANWB-informatieborden geplaatst langs de singel. Met het afronden van fase 2, de reconstructie van de Catharijnesingel, is het herstel van de Utrechtse singel volledig.

De opening van de sanitaire ruimte vindt plaats om 13.45 uur bij de vlonder naast de Monicabrug in aanwezigheid van subsidiërende partners, als Hydron, Plieger, Copijn en betrokken buurtbewoners uit de omgeving van de singel. Aansluitend overhandigt de wethouder Openbare Ruimte om 14.00 uur de speurtocht over de historie en ecologie van de Weerdsingel aan de leerlingen van groep 7 en 8 van basisschool De Pijlstraat. Samen met hen gaat hij op zoek naar de antwoorden op de vragen.

Noot voor de media
Voor meer informatie neemt u contact op met de heer M.M. van Veen, projectleider Herstel Singelstructuur. Zijn telefoonnummer is 030 286 4370.