Port of Rotterdam

Uitnodiging: oefening Europese politieï·eenheden in Rotterdam 8-10-2004 14:45:00

Van zondag 10 tot en met dinsdag 12 oktober wordt in Den Haag de plenaire vergadering van de European Police Chiefs Task Force (EPCTF) gehouden in het kader van het Europees voorzitterschap van Nederland. De EPCTF komt voor de tiende keer bijeen. Aan de vergadering nemen 36 delegaties deel van EUï·landen, kandidaatï·lidstaten en Europese instellingen.

Aan het einde van de vergadering wordt een slotverklaring uitgegeven. Daarin worden afspraken vastgelegd over intensivering van de operationele samenwerking tussen de Europese politiekorpsen, verdere professionalisering van de korpsen en het verder formulering en operationalisering van gemeenschappelijke opvattingen over community policing in Europa.

De bijeenkomst wordt afgesloten met een spectaculaire oefening van zes Bijzondere Bijstands Eenheden (BBEâs), ook wel counter terrorist units genoemd), in de haven van Rotterdam. Daarbij worden duikers, helikopters en boten ingezet. Deze demonstratie, waaraan 130 politiemensen van eenheden uit zes Europese landen samenwerken, is een voorbeeld van internationale politiesamenwerking. Het is een directe uitwerking van het voorgestane beleid.

De media worden uitgenodigd voor de persconferentie over de slotverklaring en het bijwonen van de demonstratie op dinsdag 12 oktober. Deze bijeenkomst vindt plaats aan boord van een schip en duurt van 12.30 uur tot 14.30 uur. Voor een lunch wordt gezorgd.

De slotverklaring wordt toegelicht door de heren Jan Wiarda, hoofdcommissaris Politie EU Voorzitterschap en Peter van Zundert, korpschef van de KLPD en Nederlands delegatieleider.

Indien u de persconferentie en demonstratie wilt bijwonen is aanmelden namens het medium dat u vertegenwoordigt noodzakelijk via het eï·mailadres cees.den.bakker@npi.politie.nl. Dit is tot en met zondag 10 oktober mogelijk.Toegang wordt alleen verstrekt aan professionele journalisten die zich, na aanmelding, ter plekke kunnen legitimeren met een Nederlandse politieperskaart of een internationale IFJï·perskaart.

Informatie over de plaats van vertrek ontvangt u na aanmelding.

Nederlands Politie Instituut
08-10-2004