TROS


Afdeling Communicatie
Hilversum, 11-10-2004

Televisie
TROS TV SHOW / wijziging inhoud
Uitzending dinsdag 12 oktober
Nederland 2 - 20.25 uur

TERUGBLIK INTERVIEW CHRISTOPHER REEVE IN TROS TV SHOW

Afgelopen zondag overleed de Amerikaanse acteur Christopher Reeve op 52-jarige leeftijd na een hartstilstand. De TROS TV SHOW blikt terug op het interview dat presentator Ivo Niehe in 1998 met de acteur had.

Christopher Reeve is vooral bekend van zijn rol als Superman in de gelijknamige film. In 1995 maakte hij tijdens een springconcours een fatale val van zijn paard. Gevolg: een hoge dwarslaesie, dus bijna totale verlamming. In 1998 trad Christopher Reeve weer voor de camera en Ivo had in ditzelfde jaar een indringend gesprek met de acteur. In zijn huis in de Amerikaanse staat New York vertelt Reeve over de serie bijna-dood-ervaringen die hij sinds zijn ongeval heeft gehad en over zijn nieuwe levensdoel: zoveel mogelijk geld inzamelen voor maximale research ten behoeve van dwarslaesiepatiƫnten.

In Utrecht is Ivo thuis bij Maarten van Rossem. De historicus gaat in een nieuw boek op zoek naar de identiteit van 'De Nederlander': is hij nou typisch calvinistisch, extreem zuinig of vooral chauvinistisch?

Het in een eerder persbericht aangekondigde gesprek met ex-keizerin Farah Diba komt door de herhaling van het interview met Christopher Reeve te vervallen.