Ingezonden persbericht


Verkenningen, dinsdag 12 OKTOBER TUSSEN 16.00 EN 17.00 OP 747 AM

"Als je niets doet weet je zeker dat er niks verandert"

Amsterdam-West heeft een probleem. Marokkaanse jongens voetbalden met kransen tijdens de 4 mei herdenking in 2003, onlangs bekogelden ze bezoekers van een synagoge met stenen. Het ging om een kleine groep raddraaiers, maar de toon was gezet: "Marokkaanse jongeren hebben iets tegen Joden". Om beide groepen dichter bij elkaar te brengen werd afgelopen zondag een voetbaltoernooi gehouden. Een balletje trappen tegen de tegenstellingen, die vanuit Israël komen aanwaaien. Verslag van een verbroederingspoging

Thuiszorg

Verpleegkundigen in de thuiszorg krijgen steeds vaker te maken met ouderen met een niet-Nederlandse achtergrond. Murat Can, coördinator voor interculturele hulpverlening bij GGZ Tilburg, heeft dagelijks te maken met cultuurverschillen en communicatieproblemen. In Verkenningen een gesprek met hem over moslims, ouderdom en het huidige Nederlandse thuiszorgbeleid.

Gesluierde monologen

Waar de taboes van de Vaginamonologen enigszins belegen overkwamen, sluit Adelheid Roosens islamitische variant aan bij het hier en nu: wie gaan er schuil achter die sluiers? Een wisselende cast van actrices vertelt indringende verhalen van de gewone moslima over intimiteit en seksualiteit.

De theatervoorstelling Gesluierde Monologen is in reprise gegaan en toert weer door heel het land. U wordt een blik gegund in het diepste van de gevoelswereld van moslima s t/m februari 2005.