Gemeente Utrecht


1e paal voor DaimlerChrysler Services in Papendorp, Leidsche Rijn Utrecht

Op dinsdag 12 oktober wordt de eerste paal geslagen voor de bouw van het nieuwe hoofdkantoor van DaimlerChrysler Services aan de Van Deventerlaan op de kantoorlocatie Papendorp, Leidsche Rijn Utrecht. Het nieuwe hoofdkantoor verrijst naast het bestaande hoofdkantoor van DaimlerChrysler Nederland.

Het nieuwe gebouw waarin het hoofdkantoor van DaimlerChrysler Services wordt ondergebracht, meet in totaal 10.000 m2 verdeeld over twee torens, met daaronder 240 parkeerplaatsen en daar weer onder 5000m2 bedrijfsruimte. DaimlerChrysler neemt daar vanaf begin 2006 ongeveer 7000m2 kantoorruimte, 5000m2 bedrijfsruimte en 160 parkeerplaatsen in gebruik. Het DaimlerChrysler Services gebouw heeft de parkeerplaatsen weggewerkt onder een glooiend groen landschap. Het gaat hierbij om een ontwerp van Roberto Meyer van Meyer & Van Schooten Architecten.

Met de ontwikkelaars van het complex, Parkveste V waarin IPMMC Vastgoed en Multiplan gelijkwaardig zijn vertegenwoordigd, is een huurprijs overeengekomen van circa 1,7 miljoen euro. Het gebouw vergt in totaal een investering van circa 32 miljoen euro.

Het stedenbouwkundig concept van Papendorp bestaat uit een stedelijke kern met kantoren en voorzieningen en daaromheen kantoren en bedrijven in een groene setting. Er zijn hoge eisen gesteld aan de vormgeving van de gebouwen en de inrichting van de openbare ruimte. Voor heel Papendorp is één stedenbouwkundig en landschapsontwerp gemaakt. Door alle open ruimten, zowel privé als openbaar, samenhangend te ontwerpen, aan te leggen en te onderhouden (parkmanagement) wordt de kwaliteit van de locatie in de toekomst gewaarborgd.

Papendorp ligt direct aan het verkeersknooppunt Oudenrijn, waar de A2 en de A12 elkaar kruisen. Het is door de centrale ligging in Nederland, de zichtlocatie, de goede bereikbaarheid, de hoogwaardige uitstraling en de parkachtige inrichting dé vestigingslocatie bij uitstek voor kantoren en bedrijven in Nederland. Naast Daimler Chrysler zijn in Papendorp o.a. gevestigd: Cap Gemini Ernst & Young, Hewlett- Packard, ATOS Origin, Bartels, Krasselt & Voorhout, Fortis, IPMMC, Mazars Paardekooper & Hoffman, Grontmij, Deloitte & Touche, Kaiser van Brakel, Prismant, Centerpulse, Kropman en een kinderdagverblijf. De belangstelling voor Papendorp is goed, ook andere bedrijven treffen voorbereidingen op vestiging in Papendorp.

Programma bouwplaats Papendorp Noord / 15.30 - 17.30 uur

15.30 uur: Ontvangst op de bouwplaats (naast kantoor DaimlerChrysler Nederland)

16.15 uur: Inleiding door de heer M. Verwoert - Directeur IPMMC Vastgoed

16.20 uur: Toespraak de heer B. Middleton - Directeur DaimlerChrysler Services

16.25 uur: Toespraak Drs. W.A. Lenting - Wethouder Gemeente Utrecht

16.30 uur: Officiële handeling (slaan 1e paal) door de heren Middleton en Lenting gezamenlijk

Noot voor de media:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met IPMMC Vastgoed, Celia Koenen, 030-281 73 00 of met Projectbureau Leidsche Rijn Dick de Jong, 030-286 70 05 of 06-517 030 76.