Gemeente Alkmaar


Werkzaamheden onderzijde Kwakelbrug

Alkmaar, 11 oktober 2004

Maandag 4 oktober startten de werkzaamheden aan de Kwakelbrug aan de Bergerweg (ter hoogte van de gemeentegrens met Bergen). Door betonrot moet het beton aan de onderkant van de brug vervangen worden. De werkzaamheden duren tot 19 november.

Doordat de onderhoudswerkzaamheden aan de onderzijde van de brug plaatsvinden, is er bijna geen activiteit waarneembaar. Dit leidt soms tot verwarring. De werkzaamheden zijn echter dusdanig ingrijpend dat er geen verkeer kan rijden over het deel waaraan gewekt wordt. Het betonijzer wordt bloot gelegd en vervolgens weer van een nieuwe deklaag voorzien. Ook gedurende de verhardingstijd van het beton kan er geen verkeer over dat deel van de brug rijden. Om de brug duurzaam te verstevigen, wordt er een extra voorziening aangebracht.

Het verkeer ondervindt nu al drie weken hinder door de werkzaamheden. Het verkeer wordt 24 uur per dag met verkeerslichten `om en om' geregeld. Eén rijbaan is over een lengte van ca. 30 meter afgesloten. Voor de fietsers en voetgangers is de doorgang continu mogelijk. De werkzaamheden aan de westzijde worden deze week afgerond. Daarna wordt de oostzijde aangepakt. Het kan nog 4 weken duren voordat de afzetting verwijderd wordt.

11 oktober 2004