Politie Groningen

Persberichten dinsdag 12 oktober 2004

Provincie Groningen 12-10-2004 -

Zuidbroek: automobilist onder invloed
De politie heeft maandagavond op de autosnelweg A7 bij Zuidbroek een 37-jarige automobilist uit Musselkanaal aangehouden. Een politiepatrouille zag de man slingerend rijden en stelde een controle in. Daarbij werd alcoholgebruik geconstateerd. De bestuurder werd meegenomen naar het bureau en daar werd bij de ademanalyse een bloedalcoholgehalte van 1.3 promille gemeten. Na verhoor is de verdachte met een proces-verbaal voor rijden onder invloed heengezonden. Hij kreeg een rijverbod van 6 uur opgelegd.

Oude Pekela: bromfietser onder invloed
Wegens rijden onder invloed heeft de politie maandagmiddag op de Sportlaan in Oude Pekela een 28-jarige bromfietser uit die plaats aangehouden. De man bleek bij een routinecontrole te veel te hebben gedronken. Hij werd meegenomen voor de ademanalyse. Daarbij werd een bloedalcoholgehalte van 1.55 promille vastgesteld. Na verhoor is de verdachte heengezonden met een proces-verbaal en een rijverbod van 7½ uur.

Sauerd: kind gewond bij ongeval
Een 12-jarige meisje uit Wetsinge is maandagavond zwaar gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Provinciale Weg N361 in Sauwerd. Het kind stak plotseling en vermoedelijk zonder uit te kijken de rijbaan over en werd daarbij geschept door een auto, bestuurd door een 32-jarige man uit de gemeente De Marne. Het slachtoffertje werd enkele tientallen meters weggeslingerd en is met ernstige verwondingen overgebracht naar een ziekenhuis. De bij het ongeval betrokken auto is door een berger afgevoerd. De N361 is enige tijd voor het verkeer afgesloten geweest.

Vierhuizen: automobilist gewond bij ongeval
Bij een verkeersongeval op de Provinciale Weg N388 in Vierhuizen is maandagavond een 28-jarige automobilist uit die plaats gewond geraakt. De man stak met zijn auto vanaf de Hoofdstraat de Provinciale weg over en verleende daarbij geen voorrang aan een vanuit de richting Zoutkamp naderende auto, bestuurd door een 25-jarige man uit Groningen. Het slachtoffer liep tengevolge van de aanrijding die ontstond hoofdletsel op en is voor behandeling naar een ziekenhuis gebracht. Beide autos raakten zwaar beschadigd en zijn door een berger weggesleept.

Oude Pekela: fietser gewond
Op de Apollolaan in Oude Pekela is maandagmorgen een 11-jarige jongen gewond geraakt. De knaap werd, net als een aantal andere fietsers, ingehaald door een bus. Hij raakte door onbekende oorzaak de macht over het stuur van zijn fiets kwijt en botste al slingerend tegen een lantaarnpaal aan. De jongen kwam te vallen en liep armletsel op. Hij is voor behandeling naar een ziekenhuis gebracht.