Stad Utrecht, 10.10 uur

Utrecht 12-10-2004 - Nieuwsberichten district Stad Utrecht

Winkeldiefstal

UTRECHT Op maandagmiddag heeft de politie twee mannen aangehouden voor het plegen van een winkeldiefstal.

Omstreeks 17.45 uur kreeg de politie het verzoek om naar de Rijnkade te gaan, omdat een 21-jarige en een 26-jarige man beiden afkomstig uit Polen een winkeldiefstal hadden gepleegd. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.

UTRECHT Op maandagavond heeft de politie een man aangehouden voor het plegen van een winkeldiefstal.

Omstreeks 20.00 uur kreeg de politie het verzoek om naar een winkel op de Burgemeester Reigerstraat te gaan. Ter plaatse bleek dat een 35-jarige man uit Leeuwarden een aantal blikjes bier had gestolen. Toen het personeel hem hier op had aangesproken reageerde de verdachte erg agressief, omdat hij erg dronken was. Het personeel had moeite hem vast te houden, omdat hij zich hevig verzette. De politie heeft hem meegenomen naar het bureau en hij is ingesloten in een dronkemanscel. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Verkeersongeval met letsel

UTRECHT Op maandagavond heeft een aanrijding plaatsgevonden tussen een bromfietser en een fietser.

Omstreeks 22.40 uur reed een 27-jarige man uit Utrecht over de Koppeldijk, gaande in de richting Furkabaan. De man verleende op het kruispunt Koppeldijk/ Furkabaan geen voorrang aan de voor hem van rechts komende 16-jarige jongen uit Utrecht. Hierdoor ontstond tussen beiden een aanrijding. De jongen is voor nader onderzoek naar het Diaconessenziekenhuis overgebracht per ambulance.

Beroving

UTRECHT Op maandagavond is een vrouw beroofd van haar tas toen zij met haar auto stil stond voor een verkeerslicht.

Omstreeks 23.00 uur stond een 52-jarige vrouw uit Zeist met haar auto te wachten voor een rood verkeerslicht op de Europalaan, toen zij beroofd werd van haar tas. Haar rechterruit van het portier werd ingeslagen door een nog onbekende jongen, waarna hij haar tas wegnam. Vervolgens liep hij naar een bromfietser die op hem stond te wachten en reden weg richting de Socratesbrug. De vrouw heeft de bromfiets met daarop de verdachten tot aan de kruising Rijnlaan met de Socrateslaan gevolgd en vervolgens is zij hen uit het oog verloren.

Signalement verdachte:

Een jongen met donkere huidskleur, normaal postuur. Hij is tussen de
1.70 en 1.75 meter lang, ongeveer 20 jaar oud. Hij droeg een dikke bruin leverkleurige jas en een rode muts.

Over de bestuurder en de bromfiets kon de vrouw niet veel vertellen, maar het zou gaan om een ouderwetse brommer (geen scooter).

De politie is op zoek naar getuige(n) die iets gezien hebben rond 23.00 uur. Neemt u dan contact op met Politie Marco Polo via 0900-8844.

Onder invloed

UTRECHT In de nacht van maandag op dinsdag heeft de politie een man aangehouden voor het rijden onder invloed.

Omstreeks 02.30 uur reed de politie over de Overste den Oudelaan en zag een auto rijden tegen de richting in van de parkeerplaats van het casino. De auto had een behoorlijke vaart en hierop heeft de politie hem een stopteken gegeven. De bestuurder -een 28-jarige man uit Utrecht- moest een blaastest ondergaan en hieruit bleek dat hij te veel gedronken had. Op het politiebureau wees de ademanalyse 520 ug/l uit. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van vijf uur.

Winkeldieven aangehouden

UTRECHT- Op maandagmiddag werden twee meisjes aangehouden voor winkeldiefstal. Omstreeks 16.50 uur werden de meisjes, van 15 tot 16 jaar uit Utrecht, aangehouden nadat ze goederen wilde meenemen uit een winkel aan de Rijnkade. Dit werd gezien door beveiligingspersoneel. De meisjes bleken ook uit andere winkels spullen te hebben weggenomen.

Op maandagmiddag, omstreeks werden in een winkel aan de Rijnkade twee meisjes aangehouden. De meisjes uit Woerden en Kockengen van 15 en 16 jaar werden aangehouden nadat ze oorbellen hadden gestolen ter waarde van bijna 90 euro. Dit werd gezien door beveiligingspersoneel en de dievegges werden meegenomen naar het politiebureau. Tegen de vrouwen is proces-verbaal opgemaakt.

In een winkel aan de St.Jacobsstraat werd maandagmiddag omstreeks 16.50 uur een meisje aangehouden voor winkeldiefstal. Het 16-jarige meisje uit Utrecht had een broek meegenomen in een pashokje en vervolgens de alarmlabel kapotgetrokken. Dit werd echter gezien en het meisje werd aangehouden. Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt.

Dieven stelen tas

UTRECHT- Op maandagmiddag werd een vrouw bestolen van haar tas. Omstreeks 13.00 uur parkeerde een 56-jarige vrouw uit Maarssen haar auto op de Medusadreef. Net toen de vrouw wilde uitstappen hoorde zij een harde klap en een ruit sprong kapot. Vervolgens werd door een onbekend persoon de tas van de rechter voorstoel weggepakt en hij verdween. De vrouw deed aangifte.

Snelheidscontroles

UTRECHT Maandag 11 oktober controleerde de politie op de Koningin Wilhelminalaan van 15.45 tot 17.45 uur de snelheid van 1445 voertuigen. In totaal reden 223 bestuurders sneller dan de limiet van 50 km/uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 89 km/uur.

Van 19.45 tot 22.00 uur vond op de Weg tot de Wetenschap een radarsnelheidscontrole plaats. In totaal werden 559 voertuigen gecontroleerd en reden 141 bestuurders sneller dan de limiet van 50 km/uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 105 km/uur.