Ingezonden persbericht


Persbericht

Oracle introduceert oracle enterprise planning and budgeting

Nieuwe oplossing voor geavanceerd Corporate Performance Management

De Meern, 12 oktober 2004 - Oracle introduceert Oracle Enterprise Planning and Budgeting; een nieuwe toepassing die ervoor zorgt dat zowel management als medewerkers actief betrokken zijn bij dagelijkse besluitvorming en langlopende initiatieven, zodat binnen de organisatie beter toegewerkt wordt naar het behalen van lange-termijndoelstellingen.

Oracle Enterprise Planning and Budgeting stelt bedrijven in staat bedrijfs-strategieën in actieplannen om te zetten, maakt het budgetteringsproces efficiënter en effectiever en evalueert automatisch of acties binnen het geplande tijdsbestek afgerond zijn. Deze nieuwe functionaliteit zorgt ervoor dat iedereen van startende medewerkers tot directie zichtbaar bij kan dragen aan het succes van de organisatie en dat interne betrokkenen aangesproken kunnen worden op kritische beslissingen ten aanzien van planning en budgettering.

Gecontroleerd planningsproces
Bij veel organisaties resulteert het huidige plannings- en budgettingbeleid uit het bij elkaar voegen van losse spreadsheets; een versnipperd proces waarin verschillende struikelblokken zitten, zoals de onmogelijkheid om processen in real-time te volgen, inconsistentie in bedrijfsmodellen die door verschillende afdelingen worden gebruikt, beperkte samenwerking, onvoldoende ingebouwde veiligheid en tijdrovende administratie. Oracle Enterprise Planning and Budgeting helpt klanten struikelblokken te voorkomen en operationele kosten te verlagen door plannings- en budgetteringsprocessen automatisch te integreren dankzij ingebouwde bedrijfsprocessen. Bedrijven kunnen nu zelf hun eigen best practices instellen. Door deze flexibiliteit in combinatie met de ingebouwde bedrijfslogica kunnen zakelijke beslissingen met vertrouwen genomen worden en zijn ze op elk gewenst moment te beargumenteren met duidelijke en actuele informatie. Doordat de applicatie de processen in bedrijfstermen weergeeft kunnen de afdelingen bovendien zelf hun processen beheren zonder tussenkomst van de IT-afdeling.

Automatsering ondersteunt fiscale verantwoordelijkheid Iedere organisatie weet dat er manieren zijn om planning en budgettering efficiënter te maken, maar als er geen mechanismen zijn om goed te meten of mensen verantwoordelijk te houden is er geen drijfveer om te verbeteren. Een speciale functionaliteit in Oracle Enterprise Planning and Budgeting houdt medewerkers persoonlijk verantwoordelijk voor elk aspect van plannen en budgetten en houdt vat op het goedkeuringproces, waardoor beslissingen sneller genomen kunnen worden. In Oracle Enterprise Planning and Budgeting kunnen gebruikers signalen instellen voor iedere afwijking in het proces, zoals een variantie-analyse van de maandelijkse actuals, en de verantwoordelijke personen automatisch waarschuwen. Op basis van de alert kunnen zij dan indien nodig actie ondernemen en bijvoorbeeld de forecast actualiseren, een budget wijzigen of gedetailleerde uitleg geven bij een afwijking.

Strategie en uitvoering in lijn
Als organisaties hun uitvoering baseren op corporate plannen moeten ze de belangrijke succesfactoren en de voortgang nauwlettend in de gaten houden. De monitoring-functionaliteit in Oracle Enterprise Planning and Budgeting biedt inzicht in de hele organisatie en maakt slecht presterende onderdelen zichtbaar zodat het probleem geïsoleerd en opgelost kan worden. Gebruikers kunnen zo plannen uitdiepen, inspelen op nieuwe kansen, te trage voortgang in de gaten houden en stappen van eerder gedefinieerde processen herhalen. Informatie die bij het monitoren naar voren komt wordt automatisch in het originele plan geactualiseerd, zodat binnen de hele organisatie steeds rekening kan worden gehouden met de uitkomsten.

Over Oracle Corporate Performance Management
Oracle Corporate Performance Management (CPM) ondersteunt de bedrijfsactiviteiten rond planning en budgettering (Oracle Enterprise Planning and Budgeting), strategieformulering en het bepalen van doelstellingen voor de top (Oracle Balanced Scorecard) en het monitoren van activiteiten en operationele rapportage (Oracle Daily Business Intelligence). Deze oplossing is gebaseerd op Oracle s laaggeprijsde, standaard-gebaseerde infrastructuur die uiterst betrouwbaar, beschikbaar, schaalbaar en veilig is. Oracle is de enige leverancier met een totaalaanbod over de hele omgeving, van technologie tot applicaties.

Oracle is 's werelds grootste leverancier van bedrijfssoftware.