Gemeente Delft Potentiële locaties dagopvang Dienstencentrum Over de Brug

Het gebouw van de GGD en ambulancepost aan de Zuidwal en het pand aan de Surinamestraat 1 zijn nieuwe potentiële locaties voor dagopvang Dienstencentrum Over de Brug. Daarnaast behoren ook Koornmarkt 42 (activiteitencentrum), Vlamingstraat 44 (Leger des Heils) en Nijverheidsstraat (opslagplaats) tot de mogelijkheden. Bij de laatste 3 locaties is nog niet duidelijk of ze verwerfbaar of inzetbaar zijn. Na overleg met de commissie WZO besluit het college van B&W op 26 oktober welke locaties de tweede inspraakronde in gaan.

In totaal heeft de gemeente 121 locaties onderzocht op geschiktheid voor dagopvang voor verslaafden en daklozen. Het GGD-gebouw aan de Zuidwal en het pand aan de Surinamestraat voldoen aan de eisen en komen in aanmerking voor de tweede inspraakronde. Daarnaast zijn er nog drie locaties geschikt, maar hier is nog onduidelijk of het pand te koop of te huur is en in geval van de Nijverheidsstraat de beperking van de milieucirkel tijdig opgeheven kan worden. Het college vindt Staalweg 1 (nieuwbouw) ongeschikt omdat bezoekers een te grote afstand door woonwijken af moeten leggen. Hippolytusbuurt 14 (het postkantoor) valt af omdat het de winkelfunctie in dit gebied belemmert.

De locaties Nijverheidsstraat, Koornmarkt 42 en Vlamingstraat worden voorgedragen voor de tweede inspraakronde mits er uiterlijk 26 oktober duidelijkheid is. Op 26 oktober wijst het college definitief de nieuwe locaties aan die onderwerp voor de tweede inspraakronde zijn. Maar eerst zal de commissie Werk, Zorg en Onderwijs zich over de locaties buigen op donderdag 21 oktober. De inspraakronde start op 9 november en duurt tot en met 14 december. Rond februari 2005 besluit het college na overleg met de commissie op welke locatie de dagopvang gevestigd wordt. Daarbij tellen de inspraakresultaten, veiligheidsscan en de (bouwkundige) haalbaarheidsonderzoeken van de oude (Koornmarkt 10/ Beukenlaan) en nieuwe locaties. Voor de redactie
Nadere informatie bij: Sharon Buys, gemeente Delft, tel. 260 29 75.
-----------------------

---- --