Binnensticht, 10.05 uur

Utrecht 12-10-2004 - Nieuwsberichten district Binnensticht

Fietsverlichtingscontrole

BILTHOVEN / DE BILT De politie heeft op maandag 11 oktober van 20.30 uur tot 21.45 uur een verlichtingscontrole gehouden op de Soestdijkseweg zuid in Bilthoven en De Holle Bilt in De Bilt. Daarbij werden elf fietsers bekeurd omdat hun voor- en/of achterverlichting niet in orde was.

Stomdronken

ZEIST Op maandag 11 oktober werd een man aangehouden omdat hij stomdronken op straat lag.

Rond 18.45 uur kreeg de politie de melding dat een man hinderlijk voor een winkel aan de Laan van Vollenhove lag. Ter plaatse troffen politiemensen een 43-jarige man uit Doorn aan. De man was zo dronken dat hij niet op zijn benen kon staan en hij kon geen fatsoenlijk woord uitbrengen. Naast hem lag een lege fles port. Hij werd aangehouden voor openbare dronkenschap.

De verdachte is naar het politiebureau overgebracht en is daar ter ontnuchtering ingesloten. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Paardenhaar

ZEIST Een automobilist ontdekte na enkele weken problemen met zijn auto te hebben gehad, wat de verrassende oorzaak was.

Op maandag 11 oktober kwam een 51-jarige man uit Zeist naar het politiebureau in Zeist om een wat aparte melding te doen. Hij had de afgelopen weken problemen met zijn auto: elke keer hield de auto in, maar de oorzaak kon hij maar niet ontdekken. Afgelopen weekend ging hij met de auto naar Zeeland. Weer deed zich hetzelfde probleem voor. Gezien het feit dat de auto op de snelweg nu niet harder wilde dan 70 km/u zette hij het voertuig aan de kant en belde de ANWB.

De wegenwachter stelde een onderzoek in en trof wel iets heel aparts in de uitlaat van de auto aan. Daar bleek een grote hoeveelheid paardenhaar in te zitten. Nadat in totaal een zak paardenhaar uit de uitlaat was gehaald, bleek het probleem te zijn opgelost en reed de auto weer als een zonnetje. De Zeistenaar kon niet aangeven wie het haar in de uitlaat zou kunnen hebben gestopt. Hij zou nog langs een garage gaan om te laten kijken of de auto motorische schade had opgelopen. De man overweegt aangifte te doen, gezien de gevaarzetting van het gebeuren.