Ingezonden persbericht


Persbericht

Partnership Adobe en GeoTrust zorgt voor gecertificeerde beveiliging van documenten

~ Bedrijven introduceren eerste gecertificeerde Document Signing Service voor het automatisch verifiëren van documenten ~

Amsterdam, 12 oktober 2004 Adobe Systems Incorporated (Nasdaq: ADBE) en GeoTrust Inc., marktleider in identiteitsverificatie-oplossingen voor e-business, introduceren een gezamenlijk ontwikkelde Certified Document Service, (CDS)-oplossing. Hiermee zijn mensen die een gecertificeerd Adobe® PDF-document ontvangen ervan verzekerd dat de identiteit van de auteur is geverifieerd door een betrouwbare organisatie, en dat het document niet gewijzigd is. Dankzij het brede draagvlak van de gratis gedistribueerde Acrobat Reader kunnen bedrijven eenvoudig de nieuwe GeoTrust Credentials digitale handtekening gebruiken om vertrouwelijke elektronische documenten te creëren. Op deze manier kan er op een veilige manier gecommuniceerd worden met klanten, instellingen, partners en leveranciers.

Bedrijven die kritieke informatie uitsturen naar een breed publiek, zoals financiële dienstenorganisaties en overheidsinstellingen, hebben te maken met alarmerende trends, zoals phishing en documentvervalsing, die het vertrouwen van klanten beschadigen en aansprakelijkheidskwesties veroorzaken. Met CDS kunnen particulieren en organisaties PDF-documenten en formulieren versturen waarvan de geldige identiteit en informatie-echtheid gegarandeerd wordt.

CDS-handtekeningen verhogen de documentintegriteit en -verificatie significant ten opzichte van de traditionele digitale handtekening, doordat de digitale referenties van de gebruiker worden uitgegeven door een WebTrust-gecertificeerde organisatie. Hierbij worden strikte richtlijnen voor de screening gehandhaafd. Bovendien worden de referenties beveiligd en cryptografisch opgeslagen op een hardware-apparaat.

Om bijvoorbeeld een certificering op individuele desktops te installeren, geeft GeoTrust een digitale referentie uit die cryptografisch is opgeslagen op een hardware-apparaat dat van FIPS 140-I-niveau 2 of hoger is. Een individuele gebruiker kan Adobe Acrobat® software gebruiken om het document op de desktop digitaal te ondertekenen, en zijn sleutel veilig op een SafeNet iKey token op te bergen. Bovendien kunnen bedrijven met Adobe LiveCycle" Document Security software, snel meerdere PDF-bestanden tegelijkertijd certificeren, zoals bankafschriften of financiële verslagen. In dat geval levert GeoTrust de organisatie een digitale referentie die veilig is opgeborgen op SafeNet s Luna, een op server gebaseerd managementsysteem voor extra beveiliging. De Adobe LiveCycle Security software geeft vervolgens toegang tot de referentie om de digitale handtekening toe te passen. In beide gevallen krijgt de ontvanger automatisch een bevestiging zodra het wordt geopend in Adobe Reader 6.0.

Met de mogelijkheid om documenten te certificeren, kunnen belangrijke bedrijfsprocessen die vroeger afhingen van kostbare en op papier gebaseerde formulieren nu volledig en veilig worden geautomatiseerd, zegt Ivan Koon, senior vice president, Intelligent Document business unit bij Adobe. Dankzij de samenwerking met GeoTrust, bieden we een kosteneffectieve manier om documentauthenticiteit en -integriteit te waarborgen waardoor er een veiligere communicatie kan plaatsvinden zowel binnen als buiten de grenzen van de organisatie.

De opkomst van phishers, identiteitsdieven en frauduleuze bedrijven hebben een klimaat van wantrouwen gecreëerd dat het uitvoeren van online zakelijke transacties en communicatie kan ondermijnen, zegt Neal Creighton, CEO bij GeoTrust. Maar door te verzekeren dat documenten echt zijn zullen de documentservice-oplossingen van Adobe en GeoTrust van onschatbare waarde zijn bij het uitvoeren van e-business.

Prijzen en beschikbaarheid
Adobe Acrobat 6.0, Adobe LiveCycle Document Security software en GeoTrust True Credentials voor Adobe Acrobat zijn direct beschikbaar. Een handtekening-referentie voor één enkele gebruiker wordt geleverd op een cryptografisch token, kost 895 dollar en is beschikbaar op www.geotrust.com. Voor informatie over wereldwijde enterprise-oplossingen en volumekortingen kunt u contact opnemen met GeoTrust enterprise-sales op nummer +44 1622 764789 of via sales@geotrusteurope.com. De prijzen van Adobe producten kunnen gevonden worden op www.adobe.nl en www.adobe.be .

BERICHT VOOR DE REDACTIE:

Een PDF van het persbericht vindt u hier:
http://www.adobe.nl/aboutadobe/pressroom/main.html

Over Adobe Systems Incorporated
Adobe helpt mensen en bedrijven beter te communiceren door middel van zijn wereldwijd toonaangevende platforms op het gebied van digital imaging, ontwerp- en documenttechnologie voor consumenten, creatieve professionals en bedrijven. De inkomsten van Adobe bedroegen in het afgelopen fiscale jaar meer dan $ 1.2 miljard. Ga voor meer informatie over Adobe naar www.adobe.com.

© 2004 Adobe Systems Incorporated. All rights reserved. Adobe, the Adobe logo, Reader, Acrobat and LiveCycle are either registered trademarks or trademarks of Adobe Systems Incorporated in the United States and/or other countries. All other trademarks are the property of their respective owners.

Voor verdere persinformatie, fotomateriaal of een interview kunt u contact opnemen met: Lilian van Tongerlo van LEWIS, het IT PR bureau: Tel: +31 (0) 40 235 46 00
Fax: +31 (0) 40 235 46 01
E-mail: lilianv@lewispr.com

LEWIS Global Public Relations

Petunialaan 28
5582 HA Waalre
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com

Financial Times Top 20 Best Places to Work, 2004
PRWEEK UK Top ten all-sector agency, 2004
PRWEEK US Fastest climbing technology agency, 2004 PRSA Campaign award winner, 2003
Marketing PR Agency of the year finalist, 2003