Rijn & Venen, 10.40 uur

Utrecht 12-10-2004 - Nieuwsbericht district Rijn & Venen

Drie mannen aangehouden voor openlijk geweld en mishandeling MAARSSEN - Twee inwoners van 19 jaar uit Maarssen en een 34-jarige inwoner van Utrecht zijn op zaterdag 9 oktober aangehouden op verdenking van openlijke geweldpleging en mishandeling van een 23-jarige Utrechter en een 27-jarige Rotterdammer.

Het incident vond plaats op zondag 26 september rond 20.15 uur op de Langegracht. De Utrechter en de Rotterdammer hadden hun boot afgemeerd langs de Vecht en waren van plan in Maarssen-dorp wat te gaan eten. Zij kwamen de drie mannen tegen en zonder enige aanleiding ontstond er een woordenwisseling. De twee vrienden keerden daarop terug naar hun afgemeerde boot, maar de drie gingen ook de boot op. Na herhaalde verzoeken de boot te verlaten, ontstond er een vechtpartij waarbij de twee rake klappen en schoppen toegediend kregen en letsel opliepen aan hun gezicht.

Na ingesteld onderzoek kon de politie de identiteit achterhalen en kwamen de drie zich melden op het politiebureau in Maarssen waarop zij aangehouden en vervolgens inverzekering gesteld werden. Eén van de 19-jarige mannen uit Maarssen wordt bovendien verdacht betrokken te zijn geweest bij een andere openlijke geweldpleging/mishandeling. Die zaak vond plaats op zaterdag 18 september rond 04.30 uur in de wijk Fazantenkamp in Maarssen. Een 26-jarige Utrechter kreeg een klap met een metalen pijp en liep ondermeer een blauw oog en een pijnlijke rug op.

De drie verdachten zijn op dinsdag 12 oktober voorgeleid bij de officier van justitie te Utrecht. (zie ook de eerder verschenen nieuwsberichten van Rijn & Venen d.d. 20 september 2004 en d.d. 27 september 2004).