Lekstroom, 10.55 uur

Utrecht 12-10-2004 - Nieuwsberichten district Lekstroom

Gewapende overval

VIANEN Maandagmorgen 11 oktober omstreeks 10.45 uur heeft op de Langeweg een gewapende overval op een buschauffeur plaatsgevonden.

Drie verdachten stapten omstreeks 10.30 uur in bij winkelcentrum City Plaza in Nieuwegein op buslijn 64 richting Vianen De Hage en namen helemaal achterin de bus plaats. Toen alle passagiers de bus op de Langeweg hadden verlaten, liepen de verdachten naar de 28-jarige buschauffeur toe en maakten zij onder bedreiging van een vuurwapen, de geldlade buit. De verdachten vluchtten te voet in de richting van de Langeweg/Franciscushof.

De buschauffeur is tijdens de overval op zijn hoofd geslagen en is met hoofdletsel in het Antoniusziekenhuis in Nieuwegein onderzocht. Hij heeft het ziekenhuis inmiddels weer verlaten.

Signalement verdachten:

Verdachte 1:

* Negroïde man

* Circa 1.90 m lang en vrij dun postuur

* Zwart krullend haar, gevlochten en met langere vlechtjes in de nek
* Droeg blauwe spijkerbroek en blauwe Karl Kani trui

Verdachten 2 én 3:

* Mannen met licht getinte huidskleur

* Zwart kort gekruld haar

* Lengte tussen 1.70 1.75 m

* Tenger postuur

* Smal en langwerpig gezicht

* Droegen trui en spijkerbroek

Alle verdachten waren vermoedelijk tussen de 18 22 jaar oud. Geen van de verdachten droeg een jas.

De politie verzoekt getuigen contact op te nemen met de politie, via telefoonnummer (0900) 88 44 of Meld Misdaad Anoniem (0800) 7000.

Illegale vreemdelingen en arbeid

VIANEN Maandag 11 oktober vond omstreeks 9.30 uur bij een bedrijfspand aan de Clarissenhof een controle plaats van de vreemdelingenpolitie. De politie werkte hierbij samen met de Arbeidsinspectie. In het pand waren acht personen aan het werk, waarvan één persoon bij het zien van de politie de benen nam. De overige 7 personen met de Chinese nationaliteit (twee mannen van 21, twee van 30 jaar, een 34-, 35- en 44-jarige man) werden aangehouden en ingesloten. De 35-jarige man zal niet worden uitgezet. De overige zes verdachten krijgen een aanzegging om Nederland direct te verlaten.

NIEUWEGEIN In een bedrijfspand aan de Grote Wade vond eveneens omstreeks 9.30 uur een controle van de vreemdelingenpolitie met de Arbeidsinspectie plaats. Hier werd een 49-jarige Ghanees aangehouden en ingesloten, omdat hij illegaal aan het werk was. Hij mag wel in Nederland verblijven.