Gemeente Den Haag

oktober 2004
Verkeershinder Benoordenhoutseweg (12 oktober)

Het wegdek van de Benoordenhoutseweg wordt, in verband met groot onderhoud, opnieuw geasfalteerd. Dit betekent dat op het gedeelte tussen de Laan van Nieuw Oost-Indië en de Thérèse Schwartzestraat, in de richting Wassenaar, verkeershinder zal ontstaan. Op vrijdag 15 oktober en van maandag 18 oktober om 6.00 uur tot zaterdag 23 oktober om 6.00 uur zal op dit gedeelte van de Benoordenhoutseweg slechts één rijstrook beschikbaar zijn. Verkeer in de richting Den Haag Centrum zal niet door de werkzaamheden worden gehinderd.

Aanleg bushalte
Een week later worden er op de Benoordenhoutseweg richting Wassenaar nieuwe bushaltes aangelegd. Naast de busbaan wordt, ter hoogte van het Willem Witsenplein, de rechter van de drie rijstroken afgesloten. Dit is nodig om een veilig werkterrein te creëren. De afsluiting van deze rijstrook geldt van maandag 25 tot donderdag 28 oktober over een lengte van 100 meter en alleen van 7.00 tot 16.00 uur. De busbaan blijft vervolgens afgesloten tot maandag 1 november om 6.00 uur.

Voorkom filevorming
Vooral tijdens de avondspits kan filevorming ontstaan. Afhankelijk van de drukte kan gebruik gemaakt worden van de alternatieve route richting Wassenaar via de Bezuidenhoutseweg. Meer informatie over de bereikbaarheid van de stad is te vinden op
www.denhaag.nl/bereikbaarheid.