WCC

WCC Services kondigt Elise 5.1 met matching technologie aan

UTRECHT, Nederland, October 12/PRNewswire/ --


- Laatste release produceert betekenisvolle matches met grotere precisie
en snelheid

WCC Services, een bedrijf dat zich specialiseert in bedrijfskritische matching-software, kondigde vandaag de laatste versie van haar paradepaardje, ELISE 5.1, aan. De nieuwe release produceert door een grotere precisie, meer betekenisvolle matchresultaten, terwijl ELISE's responstijd van minder dan een seconde gehandhaafd blijft. WCC heeft bovendien nieuwe management tools toegevoegd, die de integratie van ELISE in heterogene omgevingen vereenvoudigen, en biedt mogelijkheden voor gedetailleerde data-analyse.

ELISE is een high-performance matchingsysteem dat bedrijven en hun wereldwijde klanten in staat stelt de meest betekenisvolle informatie te vinden. ELISE produceert, na het doorzoeken van grote hoeveelheden gegevens, geordende resultaten met ongeëvenaarde snelheid, precisie en betrouwbaarheid. Het product wordt voornamelijk gebruikt door de personeelswervende-, en beveiligingsindustrie en in de e-commerce om mensen, producten of diensten te vinden die het best bij de vereisten van de gebruiker aansluiten.

'Het traditionele zoeken op trefwoord en zoekopdrachten in databases worstelen met het produceren van relevante resultaten wanneer grote hoeveelheden gegevens doorzocht moeten worden,' zei Peter Went, CEO van WCC Services. 'ELISE 5.1 past menselijke regels op het zoekproces toe, zodat het snel de best mogelijke match produceert, onafhankelijk van de hoeveelheid gegevens. In tegenstelling tot traditionele zoekopdrachten, vindt ELISE wat je wilt en niet domweg waar je naar gevraagd hebt.'

Betekenisvolle matches

De sleutel van ELISE's superieure matching ligt in het gebruik van 'fuzzy logic,' dat het zoeken op trefwoord verdringt doordat het preciezere matchresultaten oplevert. Fuzzy logic omvat input van de gebruiker, zoals gewogen criteria en variabele schalen die gecombineerd worden met het vermogen tot zowel unidirectionele als bidirectionele matches. Door in aanmerking te nemen dat sommige criteria wellicht belangrijker zijn voor de gebruiker dan andere, kan het product relevantere hits produceren die gerangschikt worden van best tot slechtst passend.

Hoewel de meeste zoekopdrachten slechts een unidirectionele match vereisen, dat wil zeggen dat de match alleen aan de criteria van de gebruiker voldoet, kan in bepaalde omstandigheden bidirectionele matching belangrijk zijn. ELISE's vermogen om bidirectionele matches te vinden kan in specifieke industrieën toegepast worden, zoals de personeelswerving of relatiebemiddeling, waar de criteria van beide partijen even belangrijk zijn als men de kwaliteit van de match in beschouwing neemt. Bidirectioneel matching garandeert dat zowel de sollicitant als de werkgever wederzijdse belangstelling hebben.

Snelheid en prestatie

ELISE kan miljoenen bestanden doorzoeken en betekenisvolle, gerangschikte resultaten produceren in minder dan een seconde responstijd, waardoor het een van de snelste matchingsystemen is, die tegenwoordig beschikbaar zijn. Om een dergelijke prestatie te kunnen leveren, maakt ELISE gebruik van gridtechnologie die optimaal gebruik maakt van hardware die aam de normen van de industrie voldoet. De gridtechnologie verbetert ook ELISE's indrukwekkende schaalbaarheid en vergroot de beschikbaarheid van het product door de softwareonderdelen overvloedig over meerdere servers of zelfs over meerdere datacentra te verdelen.

Klanten gebruiken ELISE doorgaans in grootschalige omgevingen, die miljoenen objecten bevatten en honderden matchverzoeken per seconde in die data behandelen. Het is niet ongebruikelijk voor ELISE om tienduizenden gebruikers gelijktijdig af te handelen.

Analyse- en integratietools

ELISE 5.1 heeft traceermanager- en data analyzer componenten, die geavanceerde statistische- en rapporteermogelijkheden met zich meebrengen. Deze componenten geven inzicht in het gedrag van de klant (b.v. welke zoekopdrachten komen het vaakst voor, welke features zijn het populairst, welke informatie wordt het vaakst gezocht en niet gevonden, hoe zien de snelste en de traagste zoekopdrachten eruit, enz.).

Of een oplossing nu beschikbaar is voor gebruikers of nog in ontwikkeling is, inzicht in het werkelijke gebruik van het systeem is nodig om verschillende redenen. Zo levert bijvoorbeeld kennis over welke functies het vaakst gebruikt worden informatie op over potentiële transactie- en prestatiekwesties.

De datareplicatiecomponent van ELISE 5.1 zorgt voor een naadloze integratie van de ELISE zoekdatabase met relationele database-(RDBMS)systemen (Oracle, SQL server, Sybase, DB2, enz.). De datareplicator omvat real-time ondersteuning van datareplicatie. Naarmate gegevens in het RDBMS veranderen, komen essentiële objecten onmiddellijk in ELISE beschikbaar zonder dat procedures voor een index rebuild nodig zijn.

'Om te kunnen profiteren van vooruitziende zoekcapaciteiten, moeten bedrijven producten kiezen met goed ontwikkelde functies om semantische structuren in corpora (dat wil zeggen, het geheel aan inhoud dat een zoekmachine geacht wordt te indexeren en zoekbaar moet maken) en in zoekopdrachten te onderzoeken, alsmede flexibele architectuur en nieuwe manieren om de relevantie te verbeteren of weer te geven.' Gartner, 'Knowledge Workplace Magic Quadrant Reveal Important Trends', T. Bell et al., mei 2004.

Over WCC

WCC Services is opgericht in 1996 en ontwikkelt matching-software voor bedrijven die behoefte hebben aan bedrijfskritische matching. ELISE, het paradepaardje van het bedrijf, is een zoek- en matchmachine, die bruikbare matches produceert in een responstijd van minder dan een seconde. Veel van de grootste personeelswervende bedrijven en arbeidsministeries ter wereld maken gebruik van de technologie van WCC. ELISE wordt ook gebruikt in de beveiligingsindustrie en in de e-commerce. Het hoofdkantoor van het bedrijf bevindt zich in Nederland, in Utrecht en het bedrijf heeft ook kantoren in Palo Alto, Californië, Ga voor meer informatie naar www.wcc-us.com.

Website: http://www.wcc.nl

Source: WCC

Jane Gideon van Incendio International, +44-7973-549-811, of jane@incendiopr.com, voor WCC

12 okt 04 11:16