Ingezonden persbericht


Hosted Exchange Server maakt e-mail volledig beheersbaar voor een vast bedrag per jaar

Oplossing PSINet en Info Support damt virus- en spamgevaar in en verhoogt productiviteit

Amsterdam, 12 oktober 2004 ICT-dienstverleners PSINet en Info Support hebben de handen ineengeslagen voor de lancering van een professioneel beheerde oplossing die zakelijke e-mail weer beheersbaar maakt. Met Hosted Exchange Server, een beveiligd e-mailplatform met onder meer de antivirussoftware van Message Labs, zijn organisaties in staat zich beter te wapenen tegen virussen en spam. Bovendien kunnen zij de complexiteit van e-mailbeveiliging en -archivering uitbesteden. Het resultaat: kostenbesparingen en een verhoogde productiviteit van medewerkers. Dankzij de gefixeerde lasten is de oplossing per jaar goed budgetteerbaar.

E-mail is als zakelijk hulpmiddel niet meer weg te denken. Internettechnologie maakt het immers mogelijk op verschillende locaties met elkaar samen te werken. 72 procent van de werknemers kent inmiddels zulke collega's 'buiten de deur', aldus onderzoeksbureau Pitney Bowes. Steeds meer bedrijfskritieke informatie wordt daardoor via e-mail uitgewisseld, vaak met grote bijlagen. E-mail-servers bezwijken zo bijna onder de omvang van het dataverkeer, e-mail-archiefsystemen lopen steeds sneller vol. Tegelijk kreunt het medium onder de last van virussen, worms en spam; nu al 63 procent van het totale volume, aldus Message Labs. Deze maken het voor kenniswerkers steeds moeilijker om bij de informatie te komen die ze nodig hebben. En als de virusbevattende bijlage wordt geopend, is het kwaad al geschied.

Volgens Jacob de Rotte, Unit Manager Managed IT Services van Info Support, is e-mail daardoor in snel tempo uitgegroeid tot een enorme verborgen kostenpost. "De directe productiviteitsschade die spam en virussen aanrichten, mag niet worden onderschat. Daarnaast brengt het zelf op peil houden van een e-mailvoorziening aanzienlijke kosten met zich mee, vaak zonder verbeteringen op het gebied van betrouwbaarheid en veiligheid. Minstens net zo belangrijk is de indirecte schade, bijvoorbeeld als blijkt dat er virussen via het e-mailplatform van de onderneming worden verspreid. Of als er tijdelijk geen interne en externe communicatie mogelijk is doordat de e-mailserver onderuit is gegaan. Weer van een andere orde is de juridische aansprakelijkheid van bedrijven waarvan medewerkers via e-mail gevoelige informatie hebben gelekt. Met andere woorden, het duurt jaren om de reputatie van een bedrijf op te bouwen, maar er is maar weinig voor nodig om stevige reputatieschade op te lopen."

Met Hosted Exchange Server bieden PSINet en Info Support een oplossing die de productiviteit van kenniswerkers weer teruggeeft aan bedrijven. En hen tegelijk alle e-mail-zorgen uit handen neemt. "We bieden een compleet e-mailplatform op maat, met servicegaranties, archivering, uitvoerige rapportage en het hoogste niveau van beveiliging en continuïteit", aldus Sander Scholten, managing director van PSINet Nederland. "Het beschikbaarheidspercentage van 99,5 wordt contractueel vastgelegd, net als de gegarandeerde bandbreedte. De toegang tot het platform loopt via een beveiligde verbinding. Het operationele beheer en onderhoud is 7 x 24 uur in handen van professionals, net als het maken van backups. Het resultaat is een uitbestede e-mailoplossing die meer biedt dan het standaardproduct van internetproviders."

Hosted Exchange Server is meteen leverbaar. Vooraf wordt voor de dienst een vaste prijs afgesproken, waardoor het management deze oplossing goed kan budgetteren, zonder bijkomende kosten. PSINet en Info Support hebben een website geopend met meer informatie over de dienst: www.managedexchange.nl.

Over PSINet Nederland BV
PSINet Nederland BV maakt onderdeel uit van VIA NET.WORKS, een toonaangevende provider van Business Communication Solutions voor het Midden- en Kleinbedrijf in Europa en de VS. De organisatie opereert met drie merken: PSINet Europe, VIA NET.WORKS en Amen. Daarmee biedt zij een veelomvattend, schaalbaar en betrouwbaar portfolio services aan op het gebied van DSL, security, VPN's en hosting voor grote, middelgrote of kleine ondernemingen. Voor meer informatie kunt u de website van VIA bezoeken op www.vianetworks.nl.

Over Info Support
Info Support is een vooraanstaand IT dienstverlener op het gebied van opleiding, consultancy en beheer en is daarmee uniek in de Benelux. Wij zijn gespecialiseerd in moderne technologieën als Java en .NET die worden ingezet bij toepassingen als E-commerce, Business Intelligence en Integration. Wij verlenen diensten van ontwerp tot realisatie en beheer van bedrijfskritische systemen. Ons eigen Kenniscentrum waarborgt zowel diepgaande expertise en brede ervaring voor onze eigen medewerkers als een uitgebreid trainingsaanbod voor onze opdrachtgevers. Door onze intensieve partnerships met o.a. Microsoft, IBM en Oracle zijn wij als eerste betrokken bij de ontwikkeling van nieuwe technologieën. Via ons Kenniscentrum kunnen wij deze kennis snel binnen de organisatie verspreiden. Met behulp van ons Professional Development Center leggen we ervaringen en best-practises vast. Hierdoor kunnen wij projecten sneller, voorspelbaar en beheersbaar voor onze opdrachtgevers uitvoeren.

EINDE PERSBERICHT

Noot aan de redactie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

PSINet Nederland BV
Richard Simdorn
020 56 23 804
richard.simdorn@psineteurope.com

InfoSupport
Jacob de Rotte
0318 55 20 20
jacobr@infosupport.com

Jeronimus|Wolf
Herbert Wormgoor
Tel. 0344 677 300
herbert@jeronimus-wolf.nl