Politie Zuid-Holland-Zuid

11/10 Aanrijding A15

Gorinchem 12-10-2004 - Extra bericht

Bij een aanrijding tussen een vrachtauto en twee personenautos zijn vier personen gewond geraakt. Het ongeluk gebeurde op maandagmiddag, 11 oktober 2004, omstreeks 13.30 uur, op de Rijksweg A15 onder Gorinchem. De bestuurder van een personenauto, een 51 jarige man uit Rotterdam, kwam vanaf het verkeersknooppunt en reed richting Rotterdam. Hij wilde invoegen en zag niet dat er links naast hem een trekker met oplegger, bestuurd door een 29 jarige man uit Haalderen, op de rechter rijstrook reed. Een botsing volgde.

De personenauto kwam dwars voor de trekker met oplegger en werd een stukje opgeduwd. Daarbij kwam de personenauto vervolgens in botsing met een andere personenauto, bestuurd door een 34 jarige man uit s-Hertogenbosch, welke naast de trekker met oplegger op linker rijstrook reed. De trekker met oplegger kwam tegen de rechter vangrail tot stilstand. De 51 jarige bestuurder en drie inzittenden raakten gewond. Ze werden alle vier per ambulance overgebracht naar het Beatrixziekenhuis te Gorinchem. De 51 jarige bestuurder liep een gebroken hand op. Zijn passagiers, een man van 51 jaar uit Vlaardingen had een pijnlijke schouder, een 20 jarige vrouw uit Rotterdam liep een hoofdwond en schouderletsel op en werd met een zogenaamde schepbrancard uit de auto gehaald en tot slot een 23 jarige vrouw uit Gorinchem had een wond aan het been en last van haar onderbuik.De overige bestuurders kwamen met de schrik vrij.

Personeel van de regionale verkeersondersteuning stelt een technisch sporenonderzoek in. De beide personenautos raakten zwaar beschadigd en werden weggesleept. De trekker met oplegger kon zijn weg vervolgen. Door het ongeval ontstond een file van ruim 5 kilometer in de richting Rotterdam.